Nutritionistul Mihaela Bilic sustine ca ciorba este un preparat dietetic si santos, ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul de sarbatori.

"Daca nu stiti ce preparat este dietetic si satios din tot meniul de sarbatori, alegeti fara ezitare ciorba, indiferent ca e vorba de ciorba de perisoare, ciorba de cartofi cu afumatura sau ciorba de porc acrita cu zeama de varza.

Avantajele ciorbei din punct de vedere nutritiv

In primul rand are peste 80% apa, in care se gasesc cantitati mici de carne, legume si fainoase (orez sau cartofi). Deci indiferent cat de consistenta este, o portie de ciorba va fi echivalenta cu numai o jumatate de portie de felul 2. Apoi in ciorba nu se poate 'ascunde' grasimea, aceasta se ridica la suprafata si poate fi indepartata usor.

Ciorba tine stomacul plin de doua ori mai mult timp decat o portie de felul 2, fenomen numit 'paradoxul ciorbei'- deci e si satioasa si dietetica. Nu conteaza daca ciorba e acrita cu bors sau zeama de varza, ambele produse sunt fermentate, contin bacterii benefice si au efect probiotic.

La capitolul portie corecta puteti fi generosi, 2-3 polonice de ciorba satura si umplu stomacul- cat sa nu mai ramana loc pentru alte mancaruri 'periculoase' pentru silueta.

Si nu, nu se mananca ciorba doar la masa de pranz, ci si la cina. Nu uitati ca francezii numesc masa de seara 'souper' Deci abuzati de ciorba in perioada sarbatorilor si o sa aveti surpriza sa slabiti, in loc sa va ingrasati!!














9 zile până la Crăciun: ciorbă!!!! Dacă nu știți ce preparat este dietetic și sățios din tot meniul de sărbători, alegeți fără ezitare ciorba😳 indiferent că e vorba de ciorbă de perișoare, ciorba de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză😋 Ce avantaje are ciorba din punct de vedere nutritiv? În primul rând are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu numai o jumătate de porție de felul 2🤩 Apoi în ciorbă nu se poate “ascunde” grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor.  Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul 2, fenomen numit “paradoxul ciorbei”- deci e și sățioasă și dietetică🤪 Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic. La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul- cât să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri “periculoase” pentru siluetă😱 Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină. Nu uitați că francezii numesc masa de seară “souper”🤓 Deci abuzați de ciorbă în perioada sărbătorilor și o să aveți surpriza să slăbiți, în loc să vă îngrășați!!😂😂

Citeste si:
Merită să îi iei celui mic o tricicletă electrică pentru copii?
Merită să îi iei celui mic o...

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic) on


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.