Viata este plina de neprevazut si te surprinde la orice pas. De aceea bine ar fi sa nu folosesti prea des cuvantul „niciodata‟: vei ramane uimit nu doar de potentialul tau, ci si de viteza cu care poti reconsidera o situatie.

Decizia de a te muta intr-un alt loc tine foarte mult de planurile de viitor pe care le ai, de oportunitatile pe care un anumit oras, cu atat unul mare le poate oferi. Dezvoltarea ta profesionala poate sa ia un avant urias daca vei fi la locul potrivit, in orasul potrivit. Cercul tau social se va mari, iar tu ca individ te vei dezvolta si te vei maturiza cu siguranta.

Daca urmaresti relocarea intr-un alt oras, este foarte bine sa tii cont de anumiti pasi si sa iei in considerare cateva sugestii pentru a trece usor peste perioada de acomodare.

Cauta-ti un job

Atunci cand urmaresti mutarea intr-o alta localitate este in regula sa prospectezi piata. Fa-o asumat si responsabil. Cel mai bine este sa iti cauti un job in domeniul tau, iar daca nu ai inca experienta profesionala urmareste un loc de munca care sa se plieze pe abilitatile tale.

Tine cont de propriile nevoi si gandeste pe termen lung atunci cand accepti o oferta de lucru. Fii atent la pozitia si sarcinile pe care le vei avea, pune-i intrebari cat mai in detaliu angajatorului la interviu pentru a-ti face o idee cat mai clara asupra locului de munca tintit.

Nu iti fie frica sa negociezi salariul: tu iti cunosti valoarea si stii cel mai bine ce poti oferi firmei sau companiei respective. Nu te subevalua, dar in acelasi timp priveste-te la rece, fara ego si fara mandrie.

De asemenea, lucruri precum tichete de masa, bonusuri, traininguri sau cursuri oferite de firma sunt extrem de importante atat pentru motivatia, cat si pentru evolutia ta ca profesionist. Nu le desconsidera!

Gaseste-ti o locuinta

Se spune ca „acasa‟ este o stare de spirit. Confortul tau psihic tine mult si de crearea unui cuibusor pe care sa il personalizezi si in care sa iti incarci bateriile dupa o zi grea la birou.

Cauta cu cateva luni inainte de mutare pe diferite site-uri de imobiliare apartamente care sa se incadreze in bugetul pe care doresti sa il aloci lunar pe chirie si pe cheltuieli.

Alege bine zona si ai grija ca locuinta sa fie aproape de mijloace de transport in comun.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

Fii conectat

Fii conectat sau mai exact lucreaza la reteaua de prieteni si cunostinte pe care le ai. Daca te-ai aventurat singur intr-un oras necunoscut si nu ai rude sau prieteni aproape de tine, contactul uman iti este un element necesar.

Este bine sa nu te izolezi si sa iti faci prieteni la locul de munca. Accepta invitatiile care vin de la colegi pentru a petrece timp impreuna dupa serviciu. Astfel, poti lega prietenii de durata.

Nu este de neglijat nici Facebook in aceasta situatie, acolo gasesti mereu evenimente sociale, seminarii pe diferite teme care te pot interesa si unde poti sa cunosti lume si sa iti largesti cercul de cunoscuti.

Daca esti pasionat de un anumit domeniu, urmareste evenimentele care au loc in noul oras pe care il numesti „acasa‟ si inscrie-te pentru a participa fie la un club de pictura, la un curs de web design sau de actorie.

Citeste si:
Patru valori care pot defini companiile viitorului
Patru valori care pot defini...

Nu doar vei acumula informatii noi, dar cu siguranta vei lega prietenii cu oameni care iti impartasesc pasiunile si hobby-urile.

Inceputurile sunt privite mereu cu indoiala si o usoara teama, ceea ce este perfect normal. Entuziasmul, in schimb, trebuie sa fie motorul pe care sa te bazezi atunci cand ai luat o decizie atat de importanta pentru tine.

Seteaza-ti planul cu responsabilitate si informeaza-te din timp pentru a face fata cu brio provocarilor care pot sa apara pe parcurs. Pregatit?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.