Hotararea judecatoreasca de adoptie a Sorinei, fetita de 8 ani din Baia de Arama, ramane valabila. Curtea de Apel Craiova a respins vineri cererea procurorului general Bogdan Licu, de suspendare a executarii deciziei judecatoresti prin care fetita a fost adoptata de catre un cuplu de romani din SUA, a declarat pentru HotNews.ro avocata familiei care a adoptat-o pe copila.

Avocata Claudia Postelnicescu spune ca instanta a respins vineri o solicitare a procurorului general Bogdan Licu de suspendare a executarii deciziei judecatoresti prin care fetita a fost adoptata de catre familia Sacarin.

"Aceasta solicitare a procurorului general a fost respinsa pentru ca nu a fost insotita de niciun argument juridic, legal, ci au fost doar argumente din tot narativul acestui scandal preluat din media. Domnul procuror nu cunoaste ca adoptiile, in general, sunt niste proceduri pe toata viata, iar adoptiile internationale au la baza niste tratate. (...) Nu ne jucam cu viata unor copii fiindca tipa niste oameni pe strada", a declarat pentru HotNews.ro avocata familiei Sacarin.

La Curtea de Apel Craiova a fost prezenta vineri si Ramona Sacarin, mama adoptiva a Sorinei, care a spus ca fetita se integreaza in familie.

"Sorina face foarte bine. Asteptam sa mergem acasa. Intreaba de ce e sotul plecat cu copilul si noi nu putem sa mergem acasa. Asteptam ca instantele sa se pronunte asa incat sa se termine toata nebunia asta. A invatat sa numere pana la zece in engleza, a invatat culorile in engleza", a declarat ea.

Procurorul general a cerut Curtii de Apel Craiova si revizuirea deciziei civile din 23 aprilie, pronuntata de aceasta instanta, prin care s-a dispus incuviintarea adoptiei internationale a Sorinei, "solicitandu-se schimbarea in tot a deciziei atacate, in sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar in temeiul art. 512 Cod procedura civila a fost solicitata si suspendarea executarii acestei hotarari". In cazul acestei solicitari, Curtea de Apel Craiova se va pronunta in 10 iulie.

Procurorul general Bogdan Licu a cerut instantei si o ordonanta presedintiala de interzicere a parasirii teritoriului Romaniei de catre fetita de 8 ani, iar pana acum dosarul a fost stramutat de la o instanta la alta. Avocatii familiei adoptive a Sorinei au depus luni la Sectia de anchetare a magistratilor o plangere penala impotriva procurorului general Bogdan Licu si a procurorului de caz Mihaiela Moraru-Iorga, reclamand, printre altele, ca procuroarea a retinut pasaportul copilei.

Citeste si:
Lora ar vrea să adopte un copil: „Eu cred că dacă poți să iubești...
Lora ar vrea să adopte un...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.