Dincolo de dorinta de a te simti satul/a si de a manca ceva gustos, te-ai intrebat vreodata ce te face sa te simti atat de bine dupa ce ai consumat carne? Exista cateva raspunsuri stiintifice la aceasta intrebare si orice persoana are dreptul la informare inainte de a lua propriile decizii:

Seleniul din carnea de pui, alaturi de alte minerale, oligoelemente si vitamine, are un rol esential in metabolismul hormonului tiroidian, putand preveni cataracta si bolile de inima. Carnea de vita reprezinta o sursa importanta de fier si vitamina B, ajutand la formarea celulelor rosii si la dezvoltarea masei musculare. In plus, contine si vitamina E (vitamina tineretii si fertilitatii), un antioxidant cu beneficii pentru piele sau sistemul vascular. Iar carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, prevenind osteoporoza, inflamatiile, anemia, depresia si reducand riscul bolilor cardiovasculare.

Carnea, un aliment unic

Are cei 9 aminoacizi esentiali pe care trebuie sa ii consumi pentru a construi si reconstrui fiecare celula din corpul tau. Carnea contine vitamina B12, un nutrient esential pentru furnizarea energiei de lunga durata si ofera o serie de alte vitamine si minerale importante, de care organismul tau are nevoie, multe dintre acestea fiind mai usor absorbite decat substantele nutritive gasite in sursele vegetale.

Este satioasa si hranitoare

Din momentul in care incepi sa mesteci, pana la cateva ore dupa terminarea mesei, organismul proceseaza componentele acestui produs cu continut ridicat de proteine. Desi consumi imediat zaharurile din carbohidrati, aminoacizii din carne trebuie sa-si gaseasca drumul spre ficat inainte sa iti fie de folos.

Ajuta la buna functionare a creierului

Potrivit unui comunicat remis 9am, proteinele din carne nu numai ca te ajuta la dezvoltarea muschilor, ci iti si hranesc creierul, aminoacizii transformandu-se in neurotransmitatori. Lipsa de proteine poate duce la dezechilibre care creeaza o serie de probleme pentru organismul tau, precum depresia si anxietatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.