Un sfert dintre abonatii 7card renunta la activitatile sportive inainte de Paste, din cauza vacantelor ori a pregatirilor pentru zilele de sarbatoare, si o treime dintre ei revin dupa Paste in salile de sport. Statisticile 7card din ultimii ani arata constant o scadere a traficului in centrele sportive inainte de o sarbatoare, fie ca este vorba despre Paste ori Craciun, si revenirea lui intr-un procentaj mai mare dupa, reducerea kilogramelor acumulate cu aceasta ocazie fiind unul dintre motive.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in Romania, sportul nu este o activitate constanta in programul romanilor si un stil de viata, in ciuda faptului ca statisticile arata anual o crestere a numarului de abonati ori a orelor de sport. Romania are numai 350.000 de abonati la centre sportive si o valoare a pietei de fitness de numai 260 de milioane de euro, de 20 de ori mai mica decat cea mai mare valoare din Europa, inregistrata in Germania. Dupa Romania mai sunt numai Ucraina, cu o valoare de 223 de milioane de euro, si Portugalia, cu 221 de milioane de euro, arata studii internationale despre piata de fitness in 2017.

Un studiu care analizeaza activitatea sportiva a abonatilor in 2018 arata ca utilizatorii retelei care insumeaza 70% din numarul centrelor sportive din Romania au facut anul trecut 1,8 milioane de ore de miscare, echivalentul a 77.525 de zile si a 213 ani, consumand un miliard de calorii. La Bucuresti, unde sunt cei mai multi dintre abonati, peste 40.000, s-au realizat 1,1 milioane de ore de miscare, echivalentul a 131 de ani. Cele mai multe vizite au fost inregistrate in centrele de sport din sectorul 1.

“Rezultatele studiului la nivel national arata activitate intensa in retea si ca 2018 a fost un an de exceptie, dar romanii nu sunt foarte activi. Studii internationale arata ca suntem departe de alti europeni care considera sportul un stil de viata”, arata Andrei Cretu, co-fondator 7card.

Eurobarometrul Comisiei Europene aparut la finalul anului 2018 arata ca romanii sunt printre codasii Europei, dupa tari ca Bulgaria, Grecia, Portugalia, 63% dintre cei chestionati declarand ca nu fac sport niciodata. 21% dintre ei nu merg pe jos 10 minute sau mai mult intr-o zi.

“Din pacate, aceasta este realitatea. Romania are 350.000 de abonati la cluburi sportive, in timp ce Germania are 10,6 milioane, Marea Britanie are 9,7 milioane, Franta are 5,7 milioane, Italia 5,3 milioane. In ceea ce priveste numarul abonatilor raportat la numarul angajatilor, Romania are o rata de 7,1%, in timp ce Germania are o rata de 23,7%, Marea Britanie de 29,9%, Franta de 20,3%, Italia de 22,8%”, precizeaza Andrei Cretu.

Citeste si:
Paștele, celebrat în aceeași zi. Scrisoarea către Sfântul Sinod...
Paștele, celebrat în aceeași...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.