Bucureștenii, dar nu numai, se pot bucura de produse tradiționale la targul de Paște organizat zilele acestea de catre Invie Traditia, magazinul online care susține artizanii români și meșteșugurile autohtone. Expoziția cu vânzare a început de pe 15 aprilie și are loc până pe 25 aprilie.

Intrarea este gratuită, iar iubitorii de produse autentice românești sunt așteptați în showroom-ul din Strada Mihai Eminescu nr. 142.

Oaspeții care îi trec pragul vor putea să achiziționeze articole aduse din toate colțurile tarii, care nu se mai gasesc in alte locuri si care pot sa fie cadoul perfect de Paste. Targul este deschis zilnic între orele 9:00 - 18:00.

Sub sloganul „Primavara se învarte în jurul O-ului”, Învie Tradiția pregătește vizitatorilor o selecție de produse autentice, cum ar fi ouă încondeiate în Bucovina, coșuri cu preparate culinare și preparate tradiționale precum ciocolata artizanală, dulcețurile naturale, dar și vinuri de la mici producători sau chiar ceramică frumos decorată din zone cu tradiție precum Corund, Marginea Horezu sau Cucuteni. Astfel, au fost create o serie de pachete cadou care să reunească mai multe produse în jurul oului încondeiat cu ceară în Bucovina, piesa centrală a pachetelor cadou și un obiect etnografic de artă incontestabil. Totodată, pachetele sunt gandite ca prin elementele alese să completeze masa de Paște și atmosfera de sărbătoare din această perioadă.

Iubitorii și susținătorii tradițiilor românești vor putea alege dintre sute de produse atent meșteșugite de artiști populari autohtoni și pot aduce în propriile case un strop din liniștea satului românesc.

Produsele din cadrul târgului sunt unice, lucrate manual din ceramică, lemn, ceară naturală, având darul de a transmite o parte din armonia și căldura acestor materiale. Cei care vin la târgul de Paște al Învie Tradiția nu numai că se vor bucura de calitatea și măiestria produselor, dar vor putea susține toți artizanii care țin practic în viață aceste prețioase meșteșuguri românești de secole întregi”, a spus Dora Zamfir, gazda evenimentului.

Toți cei care cumpără produse de la târg susțin în mod direct comunitatea mică, dar foarte bine închegată și productivă de meșteșugari și asigură o continuitate a practicilor artizanale autentice născute la sat. De la obiectele de ceramică ce se găsesc în casele românilor de sute de ani și până la preparatele culinare care amintesc de casa primitoare a bunicii, toate acestea vor putea fi achiziționate de vizitatori.

Citeste si:
Târg de Sfântul Nicolae la Muzeul Naţional al Ţăranului Român
Târg de Sfântul Nicolae la...

Iată ce produse poți să descoperi în cadrul Târgului de Paște:


  • Ouă încondeiate manual cu ceară în Bucovina;

  • Coșuri cu preparate culinare și merinde tradiționale: ciocolată artizanală, dulcețuri naturale, magiun de prune, zacuscă;

  • Vinuri de la mici producători, atent selecționate precum și o selecție de pălică din ținutul Oașului;

  • Ceramică din zonele cu tradiție, obiecte perfecte pentru masa de Paște: Corund, Marginea și Horezu (ceramica unică de Horezu face parte din patrimoniul UNESCO), ceramică de Cucuteni (reconstituiri), ceramică Kuty (datând din secolul al XIII-lea), ceramică Baia Mare;

  • Obiecte sculptate în lemn de maestrul sculptor Ion Rodoș;

  • Reconstituiri din lut ars a unor machete de case, conace și monumente românești.



Toate produsele expuse în cadrul târgului sunt procurate direct de la meșteșugarii locali, la prețuri corecte pentru a le permite acestora să aibă acces spre o nouă zonă de desfacere.

Citeste si:
Familia regală, colindată de dubașii satului, la Castelul de la...
Familia regală, colindată de...

Prin parteneriatul cu fundația Mia’s Children, Învie Tradiția va dona un procent din valoarea fiecărui produs pentru finanțarea unor proiecte sociale ce au ca scop sprijinirea copiilor aflați în dificultate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.