Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 1 - 14 aprilie 2019.

Banat. In prima zi de prognoza vremea se va mentine mai calda decat in mod normal la aceasta data, apoi se va raci, iar intre 2 si 6 aprilie media temperaturilor maxime va fi de 16...17 grade. In jurul datei de 7 aprilie media valorilor termice maxime va creste cu aproximativ 3 grade, apoi va reveni la 16 grade, iar pana la finalul intervalului de prognoza nu va mai avea variatii semnificative. Media temperaturilor minime va fi in general in crestere, de la 3...4 grade in prima dimineata, pana la 7 grade in diminetile de 8 si 9 aprilie, apoi va scadea treptat, astfel ca in ultimele doua dimineti se va apropia de 4 grade. Vor fi conditii de precipitatii aproape in fiecare zi, dar mai ales intre 5 si 10 aprilie, cand se vor putea semnala pe arii mai extinse.

Crisana. Media temperaturilor maxime va scadea de la 21 de grade in prima zi, pana la 16 grade in cea de a doua, apoi, pana in 6 aprilie, nu va mai avea variatii importante. In zilele de 7 si 8 aprilie media maximelor termice va creste pana la 18 grade, in 9 aprilie va reveni la 16 grade si va ramane relativ constanta pana la finalul intervalului de prognoza. Media temperaturilor minime va fi de 4 grade in prima dimineata, va scadea cu 2 grade pana in 3 aprilie, apoi va creste din nou, astfel ca in dimineata zilei de 9 aprilie va atinge 7 grade. Din 10 aprilie media valorilor termice minime va scadea din nou, iar in ultimele dimineti se va situa in jurul valorii de 4 grade. Vor fi precipitatii pe arii extinse intre 5 si 9 aprilie si doar izolat in restul intervalului.

Transilvania. Media valorilor termice maxime va marca o scadere accentuata de la 19 grade in prima zi de prognoza, la 10 grade in cea de a doua. In intervalul 3 – 8 aprilie se va incalzi treptat, spre maxime in medie de 17 grade, in 9 aprilie se va raci cu aproximativ 3 grade, apoi nu se vor mai inregistra variatii termice diurne semnificative. Media temperatuilor minime va scadea pana in dimineata zilei de 3 aprilie, cand va fi de cel mult -3 grade, ulterior va creste, astfel ca in jurul datei de 9 aprilie va atinge 9 grade, iar pana la finalul intervalului de prognoza va scadea cu 3...4 grade. Vor fi precipitatii aproape in fiecare zi, mai frecvente intre 5 si 9 aprilie.

Maramures. Media temperaturilor maxime va fi in scadere de la 17...18 grade in prima zi de prognoza, la 11...12 grade in cea de a doua. Intre 3 si 8 aprilie tendinta generala va fi de crestere a mediei cu 7...8 grade, pentru ca ulterior sa se racoreasca, iar valorile sa oscileze intre 15 si 17 grade. Media temperaturilor minime va fi in scadere in primele zile, de la 3 grade pana la -1 grad in dimineata de 3 aprilie. Intre 4 si 9 aprilie aceasta va creste treptat cu pana la 5...6 grade, apoi va scadea din nou, astfel ca in ultima dimineata va fi de 2 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare intre 5 si 9 aprilie.

Citeste si:
Cât de des ai nevoie de o tunsoare pentru un aspect perfect
Cât de des ai nevoie de o...

Moldova. Procesul de racire a vremii va continua, astfel ca media temperaturilor maxime va ajunge la 10 grade in data de 2 aprilie. Dupa aceasta data si pana la inceputul celei de a doua saptamani se va incalzi cu 6 grade, apoi se va racori usor, iar media maximelor termice se va situa in jurul valorii de 14 grade. Media minimelor termice va scadea pana la -2 grade in 3 si 4 aprilie, ulterior va creste spre 9 grade in jurul datei de 9 aprilie, iar pana la finalul intervalului de prognoza va fi din nou in scadere si va ajunge la 3 grade. Temporar vor fi precipitatii, cu o probabilitate mai mare dupa data de 5 aprilie.

Dobrogea. In prima zi de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, cu o medie a maximelor de 18 grade. Ulterior se va raci, chiar semnificativ in a doua zi, astfel ca in jurul datei de 3 aprilie media maximelor termice va fi de cel mult 9...10 grade. Va urma o noua incalzire, pana in 7 aprilie, de aproximativ 6 grade, apoi o usoara racorire, astfel ca intre 8 si 14 aprilie media maximelor termice va fi intre 12 si 14 grade. Temperaturile minime vor fi ridicate in 1 si 2 aprilie si vor avea o medie de 5...6 grade, insa vor marca o scadere in urmatoarele doua zile, spre valori medii in jurul a 1 grad. Intre 5 si 8 aprilie media minimelor termice va creste pana la 7...8 grade, apoi va scadea, astfel ca in ultimele doua nu va mai depasi 5 grade. Temporar, dupa data de 5 aprilie, vor fi posibile precipitatii aproape zilnic.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Muntenia. In a doua zi de prognoza, vremea se va raci accentuat, de la o medie a temperaturilor maxime de 21 de grade, la 11 grade. Intre 3 si 7 aprilie se va incalzi, dar media nu va trece de 19 grade. Ulterior acestui interval se va racori din nou, iar temperaturile maxime vor avea o medie intre 15 si 17 grade. Evolutia temperaturilor minime va fi asemanatoare. Cele mai reci nopti vor fi cele din 3 si 4 aprilie, cand media se va situa in jurul valorii de 0 grade, iar cele mai calde, intre 7 si 10 aprilie, cand media va fi de 6...7 grade. Temporar se vor semnala precipitatii, pe arii extinse intre 6 si 9 aprilie si izolat in restul intervalului.

Oltenia. Vremea va fi deosebit de calda in prima zi de prognoza, cand maximele vor atinge in medie 22 de grade, insa vor scadea brusc, spre valori de 12 grade in data de 2 aprilie. In intervalul 3 – 7 aprilie vor creste treptat spre 18 grade, iar ulterior, pana la finalul intervalului, vor fi in limitele a 15...17 grade. Mediile minimelor vor fi ridicate in primele doua nopti, la valori de 4...6 grade, apoi vor scadea spre 2 grade in data de 3 aprilie, iar in intervalul 4 - 8 aprilie vor creste cu pana la 5 grade. In cea mai mare parte a celei de a doua saptamani media temperaturilor minime va fi in scadere, iar spre finalul intervalului de prognoza aceasta se va situa in jurul valorii de 4 grade. Temporar vor fi precipitatii, pe suprafete mici pana in data de 4 aprilie, apoi pe arii relativ extinse.

Citeste si:
Prognoza meteo - 6 martie 2023. Vreme însorită în noul început de...
Prognoza meteo - 6 martie...

La munte. Vremea va fi schimbatoare. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre 2 si 8 grade, iar a minimelor intre -6 si 1 grad. Temporar se vor semnala precipitatii, mai frecvente din data de 5 aprilie,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.