Capitala se afla, incepand de vineri dimineata, sub o atentionare Cod galben de vant puternic, racire accentuata a vremii si precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, conform unei prognoze speciale, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In intervalul 22 februarie, ora 8:00 - 23 februarie, ora 8:00, in Bucuresti, vremea se va raci si va incepe sa bata vantul. Temporar se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, dar spre seara si noaptea se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar vantul se va intensifica, astfel ca va avea viteze in medie de 55 - 65 km/h. Vor fi conditii de polei, dar stratul de zapada nu va fi consistent.

Temperatura maxima va fi de 4 - 5 grade Celsius, iar cea minima de minus 7 - minus 6 grade, posibil mai scazuta in zona preoraseneasca.

Vremea in Bucuresti, sambata

Sambata, vremea va fi deosebit de rece, iar vantul va mai avea temporar intensificari in prima parte a zilei, astfel ca senzatia de rece va fi amplificata. Cerul va fi variabil, cu innorari la inceputul intervalului. Temperatura maxima va fi de minus 2 - minus 1 grad Celsius.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atentionare Cod galben de vant puternic in mai mult de jumatate din tara, inclusiv in Municipiul Bucuresti, si viscol in zona montana, precum si o informare de ninsori si vreme rece, ce vizeaza majoritatea regiunilor.

Vreme rece in toata tara

In intervalul 22 februarie, ora 16:00 - 23 februarie, ora 16:00, in 36 de judete din Banat, Crisana, Muntenia, Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 55 - 65 km/h si, izolat, 70 km/h. Pe crestele montane, vantul va sufla tare, cu viteze de peste 90 - 100 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Totodata, in perioada 22 februarie, ora 14:00 - 23 februarie, ora 16:00, va fi in vigoare o informare meteo de vreme rea in majoritatea zonelor. Astfel, se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a tarii. Acestea vor fi mixte in Transilvania si mai ales sub forma de ninsoare in zonele montane, moderate cantitativ in Carpatii Meridionali, unde se va depune strat nou de zapada, local mai consistent.

In Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, la inceput vor fi ploi, care se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare. Vantul va prezenta intensificari temporare, cu rafale de 45 - 55 km/h, iar local se va forma polei.

Vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta data, geroasa noaptea si dimineata, mai ales in regiunile nordice si centrale.

Meteorologii noteaza ca vremea se va mentine rece pana luni, 25 februarie.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.