Un procuror de la un parchet de judecatorie din Capitala arata ca, dupa intrarea in vigoare a modificarilor facute la Codurile Penale, urmeaza sa claseze aproximativ 1.500 de dosare, scrie ziare.com.

Circa 1.500 de dosare pentru infractiuni diverse (conducere fara permis, sub influenta alcoolului sau drogurilor, ucideri din culpa, parasirea locului accidentului etc) vor fi clasate, daca modificarile Codurilor Penale vor intra in vigoare.

"O sa fie dureros sa vad atata nedreptate pentru victime. Ce sa zic, atentie in trafic! Violuri, talharii, omoruri, coruptie... Aproape totul se va clasa", a fost reactia magistratului.

"Voi avea de clasat vreo 1.500 de dosare de conducere fara permis, sub influenta alcoolului sau drogurilor, ucideri din culpa, parasirea locului accidentului si altele. O sa fie simplu pentru mine. Voi pleca si eu la 16:00 de la munca, nu ma voi mai duce in weekend. Dar o sa fie dureros sa vad atata nedreptate pentru victime. Ce sa zic, atentie in trafic!

Violuri, talharii, omoruri, coruptie... Aproape totul se va clasa pentru ca multe probe nu vor mai putea fi administrate, altele necesita timp (expertize)", a spus magistratul pe pagina sa de Facebook.

Si Alexandra Carmen Lancranjan, procuror DNA, , a comentat pe Facebook noile modificari.

"Nu ca ar fi citit cineva inainte sa fie de acord, dar cum e greu cu stiutul de carte las aici: indiciile temeinice au o importanta mai mica decat probele (era o definitie in vechiul cod daca se obosea cineva sa citeasca). S-a reusit, din greseala presupun, sa si scada standardul de proba pentru a face pe cineva inculpat (legiuitorul cu manuta lui a scris ca pe noua lege ne trebuie probe din care sa reiasa indicii temeinice pentru a pune in miscare actiunea penala, pana acum era nevoie chiar de probe pe bune din care sa reiasa ca omul a savarsit infractiunea)", a explicat magistratul. Ea isi incheie mesajul cu indemnul "Puneti mana pe carte!".


Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de Procedura Penala a fost votat, luni seara, de plenul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional, dupa mai multe ore de dezbateri. PNL si USR au anuntat ca vor ataca legea la Curtea Constitutionala.

Citeste si:
Procurorul general al Ucrainei: Soldații ruși folosesc tot mai...
Procurorul general al...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.