Un barbat a fost surprins, sambata dupa-amiaza, de o avalansa in Masivul Bucegi, salvatorii montani spunand ca nu se stie daca acesta este in viata pentru ca nu se poate lua legatura cu el.

Update 14.01.2018, 16.00- Salvatorii montani au sistat, duminica dupa-amiaza, cautarile in cazul barbatului de 30 de ani, ele urmand sa fie reluate luni, a declarat seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc.

Un numar de 20 de salvamontisti au continuat, duminica, sa caute trupul barbatului care a fost prins de o avalansa sambata dupa-amiaza pe Valea Costilei, valul de zapada coborand pana in apropierea refugiului Costila.


Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, incidentul s-a petrecut in Valea Costilei, iar barbatul facea parte dintr-un grup format din trei sau patru persoane.

Nu se stie daca barbatul este in viata, pentru ca nu se poate lua legatura cu el, a precizat sursa citata.

Cautarile au fost sistate

Salvamontistii au sistat, sambata seara, cautarile in cazul barbatului surprins avalansa, actiunea urmand sa fie reluata duminica dimineata.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, 15 salvatori montani angajati ai acestui serviciu si ai Salvamont Prahova au participat la actiunea de cautare a unui barbat de 30 de ani din Bucuresti care a fost surprins, sambata dupa-amiaza, de o avalansa in Valea Costilei, valul de zapada coborand pana in apropierea refugiului Costila.

Barbatul facea parte dintr-un grup de cinci persoane, intre care o femeie, care voia sa ajunga pe Platoul Bucegi, a precizat sursa citata.

Doi dintre membrii grupului au participat la cautari, a mai spus Haiduc.

Cautarile vor fi reluate duminica dimineata.

Risc insemnat de avalanse in masivele Bucegi si Fagaras

Meteorologii avertizeaza ca este risc insemnat de producere de avalanse in masivele Bucegi si Fagaras, la peste 1.800 de metri altitudine, potrivit unei informari transmise sambata AGERPRES.
Citeste si:
Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
Povestea zilelor săptămânii....

"Declansarile de avalanse sunt posibile in conditii de supraincarcari ale stratului cu turisti sau schiori, care pot determina dislocarea stratului mai instabil din partea superioara, generand avalanse de dimensiuni medii pe pantele mai inclinate, angrenand izolat si straturile mai vechi de zapada", precizeaza meteorologii.

La o inaltime mai mica de 1.800 de metri, in muntii Bucegi si Fagaras este un risc moderat de avalansa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.