Social 5 Aprilie 2017 17:57 de Clara Vacaru
Directia Nationala Anticoruptie a cerut Tribunalului Prahova sa interzica initierea procedurilor de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft International SA si SC Teamnet International SA, detinute pana in 2012 de Sebastian Ghita, sau, dupa caz, suspendarea procedurilor de dizolvare si lichidare initiate. Cele doua firme sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influenta si spalare de bani.

Solicitarea procurorilor anticoruptie este facuta in contextul in care, la data de 29 martie 2017, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva celor doua firme pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la trafic de influenta in forma continuata si spalare a banilor in forma continuata, scrie News.ro.

De asemenea, in cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile apartinand inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. si S.C. TeamnetInternational S.A. pana la concurenta sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, precizeaza DNA.

Cererea adresata de catre procurorii DNA Tribunalului Prahova este motivata prin faptul ca prin sentintele pronuntate de Tribunalul Prahova s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei fata de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. si S.C. Teamnet International S.A. si ca pana la acest moment nu a fost initiata procedura falimentului si dizolvare a celor douapersoane juridice.

In cererea adresata Tribunalului Prahova, procurorii arata ca masura propusa are caracter urgent si se raporteaza strict la considerentul bunei desfasurari a procesului penal (prin asigurarea existentei pe mai departea celor doua persoane juridice, a prezentei lor la termenele de judecata si a activului patrimonial necesar pentru plata sanctiunii si a sumelor confiscate in cazul in care se va pronunta o hotarare de condamnare definitiva)”, se mai arata in comunicatul DNA.

Teamnet International a depus cererea de insolventa in 20 martie 2017

Teamnet International, firma detinuta de Sebastian Ghita pana in 2012, a anuntat, in 20 martie, ca a depus cererea de deschidere a procedurii de insolventa la Tribunalul Prahova si se va concentra in continuare pe reducerea costurilor operationale.

Am luat aceasta decizie la nivelul board-ului Director pentru a ne sustine mai departe ca business si pentru a ne onora angajamentele fata de angajati, clienti, parteneri si furnizori. In perioada imediat urmatoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operationale si optimizarea proceselor interne, mentinand in acelasi timp competentele existente in cadrul companiei”, a declarat directorul adjunct al companiei, Bogdan Nedelcu, in cadrul comunicatului.

Citeste si:
Raed Arafat: „Ultimele şase luni din viaţa mea au fost un coşmar”
Raed Arafat: „Ultimele şase...

Potrivit acestuia, firma va asigura continuitate in dezvoltarea, implementarea si mentenanta sistemelor de care este responsabila atat in Romania, cat si in alte tari.

O saptamana mai tarziu, completul de la sectia de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova a admis cererea, dispunand deschiderea procedurii generale privind insolventa. Conform solutiei publicate pe portalul instantelor de judecata, administratorul judiciar al Teamnet International, Trust Insolvency, va fi remunerat cu 2.000 de lei.

In perioada urmatoare, administratorul judiciar trebuie ”sa efectueze notificarea deschiderii procedurii tuturor creditorilor, debitorului si Oficiului Registrului Comertului pentru efectuarea mentiunii si prin publicare in Buletinul Procedurilor de Insolventa si intr-un ziar de larga circulatie, conform art. 99 din lege”, precizeaza solutia.

Citeste si:
Urmărit în România, Sebastian Ghiță se relaxează pe plajă, în Grecia
Urmărit în România, Sebastian...

In 5 mai, Teamnet are termen pentru depunerea raportului asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia insolventei debitorului, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila, se mai arata in solutia Tribunalului Prahova.

Asesoft a cerut insolventa din anul 2014

In ceea ce priveste compania Asesoft International, pe numele acesteia a fost deschis la Tribunalul Prahova un proces care are ca obiect procedura insolventei inca din luna august a anului 2014.

Procesul a fost deschis de catre compania Transas Marine International AB, reprezentata in instanta de catre firma de avocatura Musat si Asociatii. Procesul este inca pe rolul Tribunalului Prahova, iar urmatorul termen este stabilit pentru data de 27 aprilie.

Administratorul SC Asesoft International, Cristian Anastasescu, si directorul SC Teamnet International, Bogdan Padiu, sunt urmariti penal, sub control judiciar, pentru complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor, ambele in forma continuata, precum si constituire a unui grup infractional organizat, in cel de-al cincilea dosar in care e cercetat fostul deputat Sebastian Ghita.

Citeste si:
Noul presedinte al Ucrainei anunta dizolvarea parlamentului si...
Noul presedinte al Ucrainei...

Cei doi au fost adusi cu mandat la DNA Ploiesti si retinuti in 27 februarie, de catre procurorii DNA. A doua zi, ei au fost prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, Tribunalul Prajova respingand propunerea DNA intrucat ”din probatoriul administrat, cauza nu este inca suficient lamurita in ceea ce priveste participatia penala a inculpatilor Anastasescu Cristian si Padiu Bogdan in cadrul grupului infractional organizat (pentru aceasta participatie penala exista anumite indicii), precum si asupra modalitatii in care inculpatii au savirsit actele de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, pentru care s-a pus in miscare actiunea penala fata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian”, se arata in motivarea deciziei.

Luni, Curtea de Apel Ploiesti a respins definitiv contestatia depusa de avocatii lui Sebastian Ghita la decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele fostului deputat, in al cincilea dosar de coruptie in care acesta este urmarit penal de catre procurorii DNA. In plus, judecatorii CA Ploiesti au admis contestatia DNA si au dispus arestarea si pentru infractiunea de constituire de grup infractional organizat, in conditiile in care instanta de fond considerase ca nu exista suficiente probe pentru aceasta infractiune si a emis mandatul doar pentru trafic de influenta si spalare de bani.

Citeste si:
Proiect de lege: Agentiile de turism care intra in insolventa...
Proiect de lege: Agentiile de...

Acesta este cel de-al doilea mandat de arestare preventiva in lipsa emis pe numele lui Ghita.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.