Social 3 Aprilie 2017 14:05
Curtea de Apel Ploiesti a respins definitiv, luni, contestatia facuta de avocatii fostului deputat Sebastian Ghita impotriva mandatului de arestare emis de Tribunalul Prahova.

Mandatul a fost emis in ultimul dosar deschis pe numele lui Sebastian Ghita, acesta fiind al doilea mandat de arestare preventiva in lipsa emis pe numele lui Sebastian Ghita, scrie digi24.ro.

Pe data de 10 ianuarie, completul de cinci judecatori al instantei supreme a decis definitiv, arestarea preventiva a lui Sebastian Ghita. Mandatul emis pe numele acestuia, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova, urmeaza sa fie pus in aplicare cand fostul deputat va fi gasit.

Instanta a decis arestarea preventiva in lipsa a lui Sebastian Ghita

Dupa deliberari, instanta a respins contestatia avocatilor lui Ghita si a mentinut decizia din 5 ianuarie luata de un complet de trei judecatori, de inlocuire a controlului judiciar pe cautiune cu arestarea preventiva in lipsa, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

La scurt timp dupa ce ICCJ a decis arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat, Sebastian Ghita a fost dat in urmarire nationala. Numele lui Sebastian Ghita si date despre acesta au fost introduse in aplicatia "Urmariti" a Politiei Romane, la care au acces toate structurile de politie din tara.

Sebastian Ghita este disparut din 21 decembrie. Fostul deputat a fost dat joi in urmarire nationala, iar vineri procurorii DNA au cerut instantei supreme sa emita pe numele fostului deputat un mandat de european de arestare si sa fie dat in urmarire internationala, dupa ce Politia Judeteana Prahova a anuntat ca acesta nu a fost gasit in tara.

De la disparitia sa, Romania TV, post de televiziune controlat de Sebastian Ghita, a difuzat mai multe inregistrari in care fostul deputat face acuzatii grave la adresa procurorului sef al DNA Laura Codruta.

In al cincilea dosar deschis de DNA
pe numele lui Sebastian Ghita procurorii suspecteaza ca fostul deputat, care pana in anul 2012, cand a fost ales in Parlament, a fost reprezentant al S.C.Teamnet International S.R.L. si S.C. Asesoft International S.A. a pretins si primit de la reprezentantii celor doua societati sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor institutii si autoritati publice sa le atribuie contracte de prestare de servicii IT si / sau sa faciliteze derularea in bune conditii firmelor ai caror reprezentanti fusesera contactati, anterior, de catre Ghita. Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achizitie de programe informatice finantate din fonduri publice, dar si din fonduri europene, incheiate intre anii 2007 si 2015 de catre mai multe societati comerciale cu profil de activitate in domeniul IT si de asocierea dintre acestea si societatile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. si S.C. AsesoftInternational S.A.

Citeste si:
Urmărit în România, Sebastian Ghiță se relaxează pe plajă, în Grecia
Urmărit în România, Sebastian...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.