Completul de cinci judecatori al instantei supreme a decis definitiv, marti, arestarea preventiva a lui Sebastian Ghita. Mandatul emis pe numele acestuia, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova, urmeaza sa fie pus in aplicare cand fostul deputat va fi gasit.

Avocatul lui Sebastian Ghita a prezentat instantei o imputernicire semnata de tatal fostului deputat, aratand ca nu mai are nicio informatie despre clientul sau din 16 decembrie, scrie News.ro.

Aparatorul lui Sebastian Ghita a prezentat aceleasi argumente ca si la judecarea in fond a cererii de inlocuire a controlului judiciar pe cautiune cu arestarea preventiva in lipsa, aratand ca fostul deputat nu s-a prezentat la Politia Judeteana Prahova in zilele stabilite prin programul de supraveghere din cadrul controlului judiciar, dar aceasta nu inseamna ca se poate spune ca a fost rea-credinta.

Instanta a aratat ca reaua-credinta este prezumata in acest caz.

Avocatul lui Ghita sustine ca nici familia acestuia nu stie unde este

Avocatul a mai spus ca nici familia lui Sebastian Ghita nu poate spune unde este acesta. Intrebat de judecatorii din complet daca familia lui Ghita a facut o sesizare privind disparitia acestuia, avocatul a spus ca un astfel de demers nu a fost facut.

De asemenea, avocatul a spus ca Sebastian Ghita apare la rubrica Persoane disparute de pe site-ul Politiei, dar, in opinia sa, s-a pus in executare o hotarare nedefinitiva, iar orice activitate de supraveghere tehnica ce a avut loc intre 5 si 10 ianuarie va fi lovita de nulitate.

Procurorul DNA Ploiesti prezent la sedinta de judecata a cerut respingerea contestatiei avocatilor lui Ghita, aratand ca acesta nu a mai putut fi gasit din 21 decembrie. Magistrarul a sustinut ca este necesara arestarea preventiva a lui Ghita pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica.

Instanta a decis arestarea preventiva in lipsa

Dupa deliberari, instanta a respins contestatia avocatilor lui Ghita si a mentinut decizia din 5 ianuarie luata de un complet de trei judecatori, de inlocuire a controlului judiciar pe cautiune cu arestarea preventiva in lipsa, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.
Citeste si:
Urmărit în România, Sebastian Ghiță se relaxează pe plajă, în Grecia
Urmărit în România, Sebastian...

La scurt timp dupa ce ICCJ a decis arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat, Sebastian Ghita a fost dat in urmarire nationala. Numele lui Sebastian Ghita si date despre acesta au fost introduse in aplicatia "Urmariti" a Politiei Romane, la care au acces toate structurile de politie din tara.

Sebastian Ghita este disparut din 21 decembrie. Fostul deputat a fost dat joi in urmarire nationala, iar vineri procurorii DNA au cerut instantei supreme sa emita pe numele fostului deputat un mandat de european de arestare si sa fie dat in urmarire internationala, dupa ce Politia Judeteana Prahova a anuntat ca acesta nu a fost gasit in tara.

De la disparitia sa, Romania TV, post de televiziune controlat de Sebastian Ghita, a difuzat mai multe inregistrari in care fostul deputat face acuzatii grave la adresa procurorului sef al DNA Laura Codruta

Citeste si:
Cu ce lider se întâlnește Vladimir Putin în prima sa vizită în...
Cu ce lider se întâlnește...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.