Wella Professionals, Consiliul Judetean Bacau - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DGASPC) Bacau, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau si UNICEF in Romania au inaugurat joi, 22 septembrie 2016, Atelierul de Formare „Invat, stiu, pot!” din Bacau.

„Proiectul «Invat, stiu, pot!» reprezinta un exemplu de parteneriat intre mediul public si mediul privat, ce poate fi urmat cu succes in beneficiul celor mai vulnerabile categorii de persoane. Practic, urmare a acestui parteneriat de succes, in prezent, 22 de tineri aflati in situatii de risc invata meseria de hairstylist. Pentru ca resursele necesare desfasurarii acestei activitati nu sunt foarte costisitoare, la finalizarea programului de formare, tinerii pot sa-si faca impreuna un atelier si astfel sa devina mici antreprenori. Acest proiect este un exemplu si un model ce ne dorim sa fie replicat, astfel incat numarul persoanelor vulnerabile sa fie din ce in ce mai redus si sa creasca numarul celor care pot fi independenti.”, a declarat dl. Sorin Brasoveanu, Presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Povtrivit unui comunicat remis 9am, Wella Professionals, una dintre cele mai importante marci de produse profesionale pentru ingrijirea parului, colaboreaza cu UNICEF, cea mai mare organizatie din lume care promoveaza drepturile copilului, pentru a oferi un viitor mai bun tinerilor vulnerabili, prin formarea abilitatilor de viata, cursuri de coafura si mentorat. DGASPC Bacau a pus la dispozitie spatiul in care se desfasoara activitatea atelierului, iar AJOFM Bacau va sprijini adolescentii, absolventi ai cursurilor de formare, sa isi gaseasca un loc de munca. Astfel, Atelierul de Formare „Invat, stiu, pot!” din Bacau reprezinta un excelent exemplu de parteneriat public – privat.

„Proiectul «Invat, stiu, pot!» este inovator si permite DGASPC sa completeze pachetul de servicii sociale asigurat in prezent adolescentilor si tinerilor aflati in situatie de vulnerabilitate. Investitia in educatia continua a copiilor si a adolescentilor contribuie la cresterea incluziunii sociale, iar o astfel de oportunitate cum este cea oferita de proiectul «Invat, stiu, pot!» cu siguranta va schimba destine.”
, a declarat dl. Sorin Birladeanu, Director DGASPC Bacau.

Citeste si:
Adolescenții de peste 16 ani ar putea călători peste hotare fără un...
Adolescenții de peste 16 ani...

Potrivit datelor UE, in jur de 40% dintre copiii romani traiesc in saracie sau prezinta risc de saracie. Ca si in multe alte state europene, gasirea unui loc de munca reprezinta o problema majora pentru tineri. Aproximativ 22% dintre adolescentii si tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani sunt someri. Romania inregistreaza o rata ridicata – aflata in continua crestere – a tinerilor care nu sunt nici angajati, nici cuprinsi intr-o forma de educatie si formare (16,8% in 2012). Initiativa „Making Waves” face parte din demersurile realizate de UNICEF in Romania pentru a creste accesul la o educatie de calitate, pentru a proteja copiii vulnerabili impotriva violentei si abuzului si a promova un stil de viata sanatos, oferind in acelasi timp o noua sansa adolescentilor vulnerabili. Finantarea oferita de Wella sustine Atelierele de Formare de la Focsani, Piatra Neamt si Bacau. Anual, in fiecare dintre cele trei centre, aproximativ de 20 de adolescenti vulnerabili provenind din sistemul public de protectie a copilului sau din familii foarte sarace vor beneficia de acest tip de formare.

Citeste si:
Actorul Orlando Bloom a mers în Moldova pentru a sprijini copiii...
Actorul Orlando Bloom a mers...

„Centrul pe care il lansam astazi este un bun exemplu de parteneriat public-privat care poate aduce beneficii multiple. Adolescentii care sunt in sistemul de protectie a copilului si cei din familii vulnerabile se pot pregati in meserii care sunt cautate pe piata muncii si angajatorii vor avea de unde sa recruteze forta de munca bine pregatita. Implicarea institutiilor de la nivel judetean este, de asemenea, esentiala pentru a putea continua si extinde astfel de actiuni. UNICEF in Romania promoveaza aceste parteneriate care aduc solutii simple si de succes, cu implicarea tuturor actorilor de la nivel local.”, a afirmat Eduard Petrescu, Coordonator Programe UNICEF in Romania.

La eveniment au fost prezenti: membrii din conducerea Consiliul Judetean Bacau, oficiali ai DGASPC si AJOFM Bacau, reprezentanti ai autoritatilor locale, adolescenti beneficiari ai proiectului, profesionisti care lucreaza cu copii si adolescenti, membrii ai echipei UNICEF, precum si jurnalisti.

Citeste si:
Social democrații se reunesc în Consiliul Politic Național în...
Social democrații se reunesc...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.