Social 22 August 2016 09:00
Probele scrise ale examenului de Bacalaureat din sesiunea a doua incep luni cu testul la Limba si literatura romana, care va fi sustinut de peste 42.000 de absolventi de liceu.

Examenul incepe la ora 9.00 si se incheie la ora 12.00.

Candidatii vor sustine marti proba scrisa la limba si literatura materna, miercuri proba obligatorie a profilului, la disciplinele Istorie sau Matematica si vineri proba la alegere a profilului si specializarii, la una dintre disciplinele Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie.

Primele rezultate vor fi afisate in 29 august, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi, pana la ora 20.00, pot fi depuse contestatiile. Dupa solutionarea contestatiilor, rezultatele finale vor fi afisate in 1 septembrie.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat a inceput in 16 august, cu probele orale si de competente. Pentru sustinerea examenului in a doua sesiune s-au inscris 42.261 de candidati, dintre care 27.848 au absolvit liceul in acest an, iar 14.413 sunt din promotiile anterioare.

In prima sesiune a examenului de Bacalaurat au fost declarati respinsi 41.037 de candidati, din toate promotiile.

Ce reguli trebuie sa respecte candidatii la Bacalaureat pentru a nu fi eliminati din examen

Candidatii care sustin Bacalaureatul nu pot intra in salile de examen cu manuale, dictionare, notite si insemnari care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul si de comunicare.

Ghiozdanele, posetele, sacose vor fi lasate de candidati intr-o sala de depozitare stabilita de comisia de bacalaureat. Cei care refuza sa lase aceste obiecte in sala stabilita, nu vor fi primiti in examen.

Candidatii care vor fi prinsi ca au asupra lor manuale, dictionare, culegeri, memoratoare, rezumate, ciorne, telefoane mobile, casti audio, mijloace de comunicare ce permite conectarea la internet sau la retele de socializare vor fi eliminati din examen, indiferent daca le-au folosit sau nu si indiferent daca au fost introduse de acestia sau de alti candidati, de cadre didactice din comisie ori de alte persoane.

Citeste si:
Daniel Moroșanu, lider PNL, a picat Bacalaureatul cu 3,60 la română
Daniel Moroșanu, lider PNL...

In cazul fraudei sau a tentativei de frauda, candidatii sunt eliminati din examen, nu mai pot participa la probele urmatoare si nu mai au posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale.

Candidati eliminati din examen pentru frauda sau tentative de frauda nu mai pot participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Examenul de Bacalaureat se desfasoara doar in salile in care sunt camere de supraveghere video functionale. Si in salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si in salile in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise vor fi camere de supraveghere.

La probele scrise, comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen, dupa incheierea testarii. Daca intr-o scoala in care se sustine Bacalaureatul sunt constatate nereguli, fraude sau tentative de frauda ori daca exista sesizari, verificarea se va face pentru inregistrarile video din toate salile de examen din acea unitate.

Citeste si:
Ecaterina Andronescu propune introducerea bacalaureatului diferentiat
Ecaterina Andronescu propune...

Promovarea examenului de Bacalaureat

Absolventii de liceu promoveaza examenul de Bacalaureat daca indeplinesc, cumulativ, mai multe conditii:

- au sustinut toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale si au obtinut unul dintre nivelurile de competenta - experimentat, avansat sau mediu;

- au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea;

- au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire. Aceasta reprezinta media generala a candidatului la examenul de Bacalaureat.

Bacalaureatul poate fi sustinut fara taxa de cel mult doua ori. Candidatii care se prezinta la examen pentru a treia oara cel putin au platit o suma stabilita diferentiat, in functie de numarul probelor la care se prezinta, relateaza News.ro.

Citeste si:
Asociaţia Română Anti-SIDA organizează o campanie pentru testarea...
Asociaţia Română Anti-SIDA...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.