Social 5 Martie 2016 15:16
Magistratii Curtii de Apel Brasov au respins, sambata, solicitarea DNA de inlocuire a arestului la domiciliu cu cel preventiv pentru Remus Truica si au admis propunerea de prelungire a arestului la domiciliu cu inca 30 de zile pentru cei trei, Remus Truica, Printul Paul si avocatul Robert Rosu.

Instanta a respins, sambata, solicitarea DNA de inlocuire a arestului la domiciliu cu cel preventiv in cazul omului de afaceri Remus Truica si a admis propunerea de prelungire a arestului la domiciliu cu inca 30 de zile pentru Remus Truica, Printul Paul si avocatul Robert Rosu.

Procurorii DNA au cerut Curtii de Apel Brasov inlocuirea arestului la domiciliu cu arest preventiv in cazul omului de afaceri Remus Truica, acesta fiind acuzat de noi infractiuni in legatura cu retrocedarea ilegala a unui teren din Snagov, scrie MEDIAFAX.

Procurorii DNA Brasov arata, intr-un comunicat de presa transmis joi, ca "in referatul de propunere a inlocuirii masurii procurorilor s-a retinut faptul ca, de la momentul la care s-a dispus ultima prelungire a masurii arestului la domiciliu, respectiv data de 02 februarie 2016, au fost administrate o serie de probe care au condus organul de urmarire penala la constatarea existentei si a altor infractiuni fata de cele sus mentionate, care au fost retinute in sarcina inculpatului. Ca urmare a acestui fapt, la data de 02 martie 2016 s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Truica Remus pentru savarsirea infractiunilor de: complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave si spalare a banilor".

Procurorii DNA au extins ancheta in ceea ce ii priveste pe Paul Philippe al Romaniei si omul de afaceri RemusTruica privind retrocedarea Fermei Baneasa, avand suspiciuni in legatura cu retrocedarea nelegala a unei suprafete de 47 hectare de padure situata in localitatea Snagov.

Potrivit comunicatului de presa, procurorii au pus in miscare actiunea penala in ceea ce ii priveste pe omul de afaceri Remus Truica si Paul Philippe al Romaniei, pentru complicitate la abuz in serviciu. De asemenea, DNA a dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Theodor Chiriac, director tehnic in cadrul Directiei Silvice Ilfov, delegat in functia sef al directie mentionate la data la care ar fi fost savarsite faptele.

In comunicatul de presa al DNA se mai mentioneaza ca fostul prefect al judetului Ilfov, Nicolae Jecu si fostul primar al comunei Snagov, Musat Apostol, sunt cercetati sub control judiciar pentru abuz in serviciu.

Citeste si:
Administraţia Prezidenţială: Președintele Iohannis consideră...
Administraţia Prezidenţială:...

"Incepand din anul 2006, in contextul in care formulase cereri sau intentiona sa ceara restituirea unor terenuri situate in apropierea Capitalei, inculpatul Al Romaniei Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional, o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului infractional pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecatorilor, urmand a se reusi, in mod injust, obtinerea bunurilor revendicate si punerea in posesia lor", arata procurorii in comunicatul de presa.

In acest context "in perioada septembrie noiembrie 2005, la Primaria Snagov s-a inregistrat o cerere si o revenire prin care inculpatul Al Romaniei Paul Philippe solicita restituirea a 47 ha padure, teren situat in localitatea Snagov". In martie 2006, sustin procurorii, comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din cadrul primariei Snagov a constatat ca Paul Philippe al Romaniei indeplineste conditiile pentru restabilirea dreptului de proprietate pentru suprafata respectiva. Acest lucru s-a intamplat desi reprezentantul Ocolului Silvic Snagov s-a opus retrocedarii.

Citeste si:
Dosarul Ferma Baneasa: Remus Truica - 4 ani de inchisoare cu...
Dosarul Ferma Baneasa: Remus...

"Atat procesul verbal, cat si anexa 37 au fost semnate de primarul Musat Apostol si de secretarul Dima Niculae si inainte spre validare comisiei judetene constituite la nivelul Institutiei Prefectului Ilfov. La dosarul de restituire nu au fost depuse inscrisuri din care sa rezulte ca inculpatul Al Romaniei Paul Philippe este persoana indreptatita, ca antecesorul sau a detinut un titlu pe acel teren, suprafata de teren si faptul ca detinea padurea la momentul exproprierii", arata procurorii anticoruptie.

Astfel, comisia judeteana Ilfov pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor i-a recunoscut lui Paul Philippe al Romaniei dreptul de proprietate asupra terenului iar ulterior "s-a actionat apoi pentru punerea efectiva in posesie, demersuri in acest sens fiind facute cu sprijinul primarului Musat Apostol, iar pe de alta parte de inculpatul Truica Remus, care a apelat la persoane din cadrul Directiei Silvice Ilfov, singura institutie care putea dispune punerea in posesie", spun procurorii.

Citeste si:
Curtea de Apel Brasov a oprit vanatoarea de ciocarliei de camp si a...
Curtea de Apel Brasov a oprit...

"Imediat dupa intrarea in posesie, desi a avut cunostinta de decizia din anul 1941 a ICCJ (decizie care recunostea dreptul de proprietate al Statului Roman asupra terenului in defavoarea Regelui Carol al II-lea) inculpatul Jecu Nicolae, in calitate de prefect, a emis titlurile de proprietate pe numele inculpatului Al Romaniei Paul Philippe", explica DNA, precizand ca prejudiciul in acest caz a fost estimat la 9.523.769 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.