Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, pus de procurorii DNA sub control judiciar pe cautiune de 1,5 milioane de lei, a prezentat marti drept garantii pentru acoperirea acestei sume un imobil si mai multe masini de epoca, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Piedone s-a prezentat marti la DNA pentru a pune la dispozitia procurorilor bunuri imobile si mobile pana la concurenta sumei de 1,5 milioane de lei, la cat a fost stabilita cautiunea sa. Astfel, fostul edil a adus actele unui imobil si mai multor masini de epoca, bunuri ce vor fi indisponibilizate de procurori.

Piedone a fost pus, pe 18 decembrie, sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 1,5 milioane de lei, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si fals in legatura cu autorizarea clubului Colectiv.

In perioada in care va fi sub control judiciar, Cristian Popescu Piedone are interdictie sa paraseasca tara si sa se apropie sau sa comunice cu ceilalti inculpati si cu martorii din dosar. Fostul primar trebuie sa mearga la Politia Sectorului 4 in zilele stabilite prin programul de supraveghere, sa se prezinte la DNA sau la instanta ori de cate ori este chemat, sa anunte daca isi schimba locuinta, sa comunice periodic informatii relevante despre mijloacele sale de subzistenta, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

De asemenea, procurorii DNA au instituit sechestru asigurator pe sume de bani si alte bunuri ale lui Cristian Popescu Piedone. Sechestru asigurator a fost pus si pe bani si bunuri ale Aureliei Iofciu, Luminitei Larisa Ganea si Sandrei Ramona Motoc, la data faptelor functionare in Primaria Sectorului 4.

Procurorii anticoruptie au deschis un dosar de abuz in serviciu dupa incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata 63 de persoane.

In acest dosar, procurorii DNA i-au pus sub urmarire pe Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea, functionare in Primaria Sectorului 4, pentru emiterea autorizatiei pentru local fara avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) privind securitatea la incendiu.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Popescu Piedone a incalcat dispozitiile legale privind apararea impotriva incendiilor atunci cand a emis acordul de functionare si autorizatia de functionare, in 14 ianuarie 2015, necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, iar cele doua angajate l-au sprijinit in emiterea celor doua documente.

Citeste si:
Sorin Oprescu: "Vreau să trăiesc ca să pot să demonstrez că...
Sorin Oprescu, eliberat pe...

Piedone si cele doua angajate au fost arestati in 7 noiembrie, de Tribunalul Bucuresti, si pusi in libertate in 11 noiembrie, de Curtea de Apel. In acelasi dosar, anchetatorii au extins urmarirea penala fata de Piedone, pentru noi fapte de abuz in serviciu si fals intelectual, respectiv pentru ca a mai autorizat o firma cu incalcarea legilor privind apararea impotriva incendiilor.

De asemenea au fost extinse cercetarile si fata de Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4, si de Ramona Sandra Motoc, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, la data faptelor, pentru complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si complicitate la fals intelectual, scrie MEDIAFAX.

Intr-un alt dosar, procurorii militari din DNA i-au trimis in judecata, in 4 decembrie, pe ofiterii ISU Bucuresti-Ilfov Antonina Radu si Petrica George Matei, ambii in arest preventiv, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si uzurpare a functiei, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Citeste si:
Dosarul privind casele lui Iohannis, clasat de Parchetul General
Dosarul privind casele lui...

Procurorii militari din DNA sustin ca acestia, desi au facut mai multe deplasari la Colectiv, nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca societatea sa fie luata in evidenta de catre ISU Bucuresti ca functionand fara aviz sau autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu. Mai mult, cei doi angajati ai ISU s-ar fi oferit sa-i ajute pe patronii clubului cu intocmirea dosarului pentru obtinerea avizului PSI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.