Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, patronul grupului de firme UTI, a fost retinut, joi, de procurorii DNA, intr-un dosar in care sunt cercetate fapte directe de coruptie si in care este vizat si primarul suspendat al Iasiului Gheorghe Nichita.

Potrivit surselor citate, in dosarul in care Urdareanu a fost adus joi la audieri si retinut se fac cercetari pentru fapte directe de coruptie, printre care dare de mita.

In dosar, ar fi vizat si primarul suspendat al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita.

Tiberiu Urdareanu, patronul grupului UTI si membru UNPR, fiind, de altfel, presedinte al Departamentului energie, resurse si politici industriale din partid, a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 12.20, fiind insotit de agentii de politie judiciara. Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca pe numele lui Tiberiu Urdareanu a fost emis un mandat de aducere intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul UTI, lui Tiberiu Urdareanu i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in legatura cu presupuse acte de coruptie.

”Societatea UTI Grup a pus la dispozitia organelor de cercetare toate documentele solicitate si va colabora in continuare, in mod prompt si transparent, cu autoritatile in vederea stabilirii adevarului, furnizand orice informatie este solicitata de organele de ancheta. Ne limitam in a nu comenta, in acest moment, informatiile care circula in media. Facem precizarea ca, in conformitate cu prevederile Codului de procedura penala, punerea in miscare a actiunii penale nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, mai mentioneaza compania.

Tiberiu Urdareanu controleaza UTI Grup, companie care a castigat in acest an, printre altele, contracte cu Metrorex, pentru informatizarea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) si pentru modernizarea aeroportului din Bacau.

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

Astfel, in luna iulie Metrorex a semnat un contract de 180 de milioane de euro pentru realizarea finisajelor si sistemelor de instalatii pentru sectiunea Raul Doamnei-Hasdeu din magistrala 5 de metrou, consortiul castigator fiind format din companiile Astaldi (Italia), FCC Construccion (Spania), UTI si Activ Group Management.

Alt contract castigat in acest an, in valoare de 12,8 milioane euro fara TVA, vizeaza modernizarea Aeroportului Bacau. In plus, Certsign, din grupul UTI, va furniza Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) servicii de arhivare electronica si semnatura electronica pentru realizarea unui sistem informatic managerial, valoarea contractului fiind de 14,4 milioane de lei, pe 12 luni. Contractul a fost incheiat in luna martie. In baza unor acorduri semnate in anii anteriori, UTI a fost implicat in realizarea dosarelor electronice de sanatate, a sistemului de plata a rovinietei, sistemului electronic de achizitii publice, a echipamentelor care asigura functionarea Arenei Nationale, reteaua subterana de cabluri Netcity, semaforizarea din Bucuresti sau cardurile RATB. UTI Grup are peste 2.000 de angajati si estimeaza ca va avea in acest an afaceri de 130 milioane euro. Din total, 65 de milioane euro provin din domeniul sistemelor tehnologice, 60 de milioane din instalatii pentru constructii, iar restul din activitatile de exploatare si de operare a infrastructurii de fibra optica din Bucuresti.

Citeste si:
Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, audiat in dosarul lui Ludovic Orban
Omul de afaceri Tiberiu...

Presa a relatat in ultimii ani despre faptul ca UTI a devenit ”abonat” la contracte pe bani publici cu companii de stat, ministere si administratii locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.