Primarul suspendat al Capitalei va fi eliberat din Arestul Capitalei si plasat in arest la domiciliu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a admis cererea de inlocuire a masurii preventive, edilul avand interdictie sa ia legatura cu martorii si inculpatii din dosarul in care este acuzat de coruptie.

Curtea de Apel Bucuresti a admis astfel contestatia formulata de Sorin Oprescu dupa ce, in 21 octombrie, Tribunalul Bucuresti i-a respins cererea de inlocuire a masurii arestului preventiv, luata in 6 septembrie, cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro.

Instanta a decis ca, de la data eliberarii din Arestul Central al Politiei Capitalei, Sorin Oprescu sa stea 30 de zile in arest la domiciliu, timp in care trebuie sa se supuna restrictiilor stabilite. In perioada in care va sta in arest la domiciliu, Oprescu trebuie sa se prezinte in fata procurorilor si judecatorilor ori de cate ori este chemat, sa nu comunice cu infractorii si martorii din dosar si, conform deciziei instantei, "sa poarte permanent un sistem electronic de supraveghere".

Judecatorii au mai stabilit ca instanta ii poate permite lui Sorin Oprescu sa paraseasca imobilul in care va sta in arest, "pentru procurarea mijloacelor esentiale de existenta si in alte situatii temeinic justificate, pentru o perioada determinata de timp, pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale acestuia, in baza unei cereri scrise si motivate".

Sorin Oprescu este obligat sa anunte politistilor care se vor ocupa de supravegherea sa, procurorilor si judecatorilor, situatia de urgenta si motivele intemeiate cand, fara permisiunea organului judiciar, paraseste imobilul pe o durata de timp strict necesara.

Dupa ce decizia definitiva a instantei va fi transmisa la Arestul Central al Politiei Capitalei, Sorin Oprescu va putea pleca la domiciliu.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

In 26 octombrie, procurorii DNA au anuntat extinderea cercetarilor in cazul primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, acesta fiind urmarit penal si pentru spalare de bani, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat, fiind pus sechestru pe un imobil si un teren ale edilului si un alt imobil al partenerei de viata a acestuia, pana la concurenta sumei de peste 3,6 milioane lei.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.