Social 5 Iulie 2015 10:40
In primele cinci luni ale acestui an, Politia Romana a desfasurat 108 actiuni operative in domeniul combaterii criminalitatii informatice, in cadrul carora au fost destructurate noua grupari infractionale organizate.

In perioada analizata, au fost trimise in judecata 189 de persoane fizice si juridice, pentru savarsirea a 600 de infractiuni. Din totalul persoanelor ce au facut obiectul anchetelor, 44 au fost retinute sau arestate. Politistii au ridicat in vederea confiscarii 3.815 suporti magnetici, 1.984 de telefoane mobile, 3.125 de cartele SIM, carduri de memorie, dischete, precum si 396 de carduri bancare falsificate. De asemenea, a fost pus sechestru asigurator pe 210.006 lei, 44.415 euro, 2.438 dolari, 0,519 kg. de aur, sase imobile, opt autoturisme, 556 de hard disk-uri, patru arme de foc, precum si alte bunuri, in valoare de 460.000 de lei.

In urma cercetarilor efectuate de Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, intr-un dosar penal privind infractiuni informatice si de spalare a banilor, a fost organizata o actiune constand in 42 de perchezitii domiciliare si executarea a 44 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor banuite.

Perchezitiile s-au desfasurat in Bucuresti, Pitesti, Constanta, Galati, Bacau si in judetul Vaslui, scrie MEDIAFAX.

In urma activitatilor desfasurate, s-au ridicat 200.000 de euro, 2,5 kg. de aur (lingouri), laptopuri, telefoane mobile, precum si documente. Din cercetari s-a stabilit ca membrii grupului ar fi efectuat retrageri frauduloase de numerar (34.377 de operatiuni), in 24 de state (SUA, Belgia, Canada, Columbia, Republica Dominicana, Egipt, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Japonia, Letonia, Malaezia, Mexic, Pakistan, Romania, Rusia, Spania, Sri Lanka, Thailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite si Marea Britanie), totalizand 39.000.000 de dolari, utilizand clone ale unui card emis de o unitate bancara si clone ale 11 carduri preplatite.

Grupul infractional era format din peste 100 de persoane si ar fi actionat in acelasi mod si pe teritoriul Romaniei, retragand numerar de la ATM-urile institutiilor bancare situate in 15 orase.

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

De asemenea, membrii gruparii ar fi utilizat clonele a sapte carduri emise de o unitate bancara din Puerto Rico, efectuand 4.200 de operatiuni, in valoare de 5.000.000 de dolari, cele reusite fiind de 3.600.000 de dolari.

Politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate - Inspectoratul General al Politiei Romane au efectuat cercetari intr-un dosar privind infractiuni de perturbare a functionarii sistemelor informatice.

Din verificari a rezultat ca un barbat, domiciliat in Bucuresti, ar fi desfasurat, in perioada 21 - 26 mai, un atac informatic, constand in transmiterea a 5.220.054 de mesaje de tip spam catre un numar foarte mare de angajati si catre conducerea centrala a actionariatului unei companii. Din cauza numarului mare de mesaje nesolicitate primite, serviciile au fost afectate aproximativ patru - cinci ore, pana s-a realizat directionarea acestora.

Citeste si:
Care este numele real al lui Blaze de la Survivor România!...
Care este numele real al lui...

Declansarea atacului informatic a fost precedata de o campanie de denigrare impotriva personalului si a conducerii societatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.