Social 8 Iunie 2015 15:05
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat ca va participa, alaturi de senatorul Marko Bela, la consultarile de la Cotroceni, pe tema Strategiei Nationale de Aparare a Tarii, in cadrul discutiilor urmand, probabil, sa fie abordat si "cazul Ponta", situatia in care se afla acesta fiind una "complicata".

Kelemen a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca reprezentantii Uniunii asteapta sa vada ce contine Strategia de Aparare, intrucat nu au vazut documentul. "Eu si liderul Grupului UDMR din Senat, Marko Bela, vom participa la consultarile de la Palatul Cotroceni, tema fiind Strategia de Aparare. Asteptam sa fim informati, sa fim pusi in tema, nu stiu ce contine documentul. Probabil, la consultari va fi abordat si cazul Ponta, desi nu figureaza ca tema a discutiilor. Situatia in care se afla premierul este una complicata”, a spus liderul UDMR.

Presedintele Klaus Iohannis i-a invitat la Cotroceni pe liderii partidelor parlamentare, pentru discutii pe tema Strategiei Nationale de Aparare a Tarii. Initial, invitatia transmisa de seful statului liderilor partidelor si formatiunilor politice parlamentare era pentru luni, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni. In urma cu putin timp, Administratia Prezidentiala a anuntat ca programul consultarilor presedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare a fost modificat luni, partidele la putere fiind convocate separat de cele ale opozitiei. Iohannis i-a invitat pe liderii politici la discutii privind Strategia Nationala de Aparare a Tarii.

Departamentul Securitatii Nationale al Administratiei Prezidentiale, condus la acea vreme de consilierul George Scutaru, iar in prezent de consilierul prezidential Ion Oprisor, a inceput, in luna februarie, procesul de consultari interinstitutionale pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare, la initiativa presedintelui Klaus Iohannis, printr-o intalnire cu deputatii din comisia de aparare din Parlament. Presedintia preciza atunci ca, in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei si Legea 473/2004 privind planificarea Apararii, Strategia Nationala de Aparare a Tarii este principalul document care fundamenteaza planificarea apararii la nivel national, alaturi de programul de guvernare in vigoare, iar documentul trebuie inaintat Parlamentului in termen de 6 luni de la investirea in functie a Presedintelui.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Administratia Prezidentiala a propus si reprezentantilor organizatiilor nonguvernamentale sa contribuie la elaborarea Strategiei cu recomandari privind planificarea apararii la nivel national, riscurile, amenintarile si vulnerabilitatile la adresa securitatii nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.