Social 9 Mai 2015 10:03
Gabriel Cotabita nu are leziuni pe coronare, arata rezultatul investigatiei la care a fost supus la Spitalul Floreasca, ramanand sa ii fie investigata activitatea cerebrala.

Astfel, rezultatul coronarografiei la care a fost supus cantaretul este unul bun. Pacientul este in continuare asistat si ventilat mecanic.

Coronarografia sau angiografia coronariana este cea mai buna tehnica de diagnosticare a afectiunii coronariene. Este vorba despre o investigatie esentiala in explorarea acesteia, prin vizualizarea directa a arterelor coronare, responsabile de angina sau infarct. Coronarografia se efectueaza prin introducerea unui tub foarte subtire, numit cateter, in artera femurala. Prin acesta sunt introduse sondele de cateterism si dirijate pana la nivelul arterei coronare. Apoi se injecteaza un produs de contrast radiologic, care permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare prin opacifierea arborelui coronarian. Astfel se poate observa diametrul interior al arterelor si se pot localiza posibilele obstructii coronariene importante.

Majoritatea pacientilor care au suferit un infarct miocardic prezinta arterele coronare blocate partial sau complet. Procedura indica daca arterele afectate pot fi tratate prin angioplastie sau prin chirurgie pe cord. Durata investigatiei coronariene poater oscila intre 40 si 60 de minute, ea fiind urmata de o perioada de sedere la pat intre 12 si 24 de ore.

Cotabita a fost gasit, vineri, in stop cardiac, in stare de inconstienta, intr-un hotel din Capitala. Cantaretul a fost resuscitat de un echipaj SMURD si a raspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat si dus la Spitalul Floreasca. Purtatorul de cuvant al spitalului Bogdan Oprita a precizat ca, in prezent, cordul si-a reluat activitatea, iar pacientul este in terapie intensiva, fiind intubat si ventilat mecanic.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, declara pentru MEDIAFAX ca un echipaj SMURD a fost solicitat, in jurul orei 13.00, la un hotel din Capitala, unde se afla o persoana in stare de inconstienta. La fata locului au fost trimise doua echipaje medicale, iar dupa ce persoana respectiva a fost resuscitata si stabilizata a fost transportata la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Citeste si:
Cantaretul Gabriel Cotabita s-a insurat
Cantaretul Gabriel Cotabita...

Surse medicale precizau pentru MEDIAFAX ca un angajat al hotelului l-a gasit pe cantaretul Gabriel Cotabita (59 de ani) in stare de inconstienta, acesta sunand la numarul de urgenta 112 pentru a fi trimis un echipaj medical.

Gabriel Cotabita, care s-a nascut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cantaret de muzica usoara si pop-rock, prezentator, producator muzical si de televiziune. De asemenea, este solistul formatiei VH2 si a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, in anii 1980. Impreuna cu Holograf a lansat, in anul 1984, albumul "Holograf 1".

Gabriel Cotabita a jucat in filmul muzical "In fiecare zi mi-e dor de tine", de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnata de George Grigoriu si Ionel Tudor. De asemenea, figureaza pe coloana sonora a peliculei "Rezerva la start", de Anghel Mora, muzica fiind compusa de Adrian Enescu.

Citeste si:
5 leziuni comune ale pielii - cum le identifici și ce semnificație au
5 leziuni comune ale pielii -...

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabita a lansat mai multe albume, printre care "Formatii rock 5" (cu formatia Redivivus, album colectiv), "Holograf 1" (cu formatia Holograf), "Noapte albastra", "Noi ramanem oameni", "Prima iubire si ultima", "In fiecare zi mi-e dor de tine" (cu Marina Florea), "Prizoner", "Viata e un cazino", "Greatest Hits" (cu formatia VH2), "Daca n-ai iubi" (cu formatia VH2), "Farame de tandrete", "2" (cu formatia VH2) si "25 de ani de nopti albastre - Best of Gabriel Cotabita".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.