Social 2 Mai 2015 15:57
Aproximativ 250 de fluturi vii din mai multe specii tropicale, intre care fluturele imparat si fluturele ochi de bufnita, pot fi observati in cadrul unei expozitii care a fost deschisa, vineri, intr-o florarie din Cluj-Napoca si care poate fi vizitata pana in 30 iunie.

Potrivit organizatorului expozitiei, Mihai Lacatus, fluturii au fost adusi la Cluj din ferme speciale de crestere a acestora, cele aproximativ 20 de specii care pot fi observate in cadrul expozitiei provenind in special din America de Sud, Africa si India. "Avem undeva intre 15 si 20 de specii, deci vreo 250 de fluturi. Fluturii sunt cam din toata lumea, in special din America de Sud, India si Africa. Ei sunt crescuti in ferme speciale, aceste ferme sunt in diverse puncte ale lumii si sunt crescuti in special pentru astfel de expozitii, case de fluturi sau pentru colectionari, deoarece cresterea lor permite accesul pentru colectionari si case de fluturi fara sa pericliteze specia in natura. In principiu, in functie de valabilitatea speciilor, vom aduce specii noi, in fiecare saptamana cate doua, trei specii noi pe parcursul celor 60 de zile", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Lacatus.

Expozitia este amenajata intr-o florarie, intr-un spatiu unde au fost create conditiile necesare traiului fluturilor tropicali, respectiv o temperatura de 30-35 de grade Celsius, umiditate ridicata si luminozitate mare, astfel incat fluturii zboara liber si pot fi usor observati de vizitatori. "Avem cateva specii spectaculoase de fluturi, cum ar fi fluturele imparat. Acesta este spectaculos datorita culorii sale, albastru puternic, si desenelor de pe aripi, dar si fluturele ochi de bufnita. Acesta are desene pe aripi, astfel incat atunci cand le intinde arata ca un cap de bufnita care sperie pradatorii in mediul lui natural. Atat fluturele imparat, cat si fluturele ochi de bufnita sunt specii rezistente, care traiesc 30 de zile. Avem, insa, si specii care traiesc mai putin, intre trei si cinci zile, cum sunt de exemplu heliconidele. Aceste heliconide sunt specii pretentioase, care au nevoie de nectar si polen", a explicat organizatorul expozitiei.

Citeste si:
Număr impresionant de vizitatori la expoziția „Grădina Luminilor”...
Număr impresionant de...

Expozitia este deschisa zilnic, pana in 30 iunie, intre orele 10.00 si 20.00, iar un bilet de intrare costa 10 lei pentru adulti si 7 lei pentru copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.