Elena Udrea, arestata pentru fapte de coruptie in dosarul Microsoft, este vizitata de mama sa, care a venit, vineri dimineata, la Arestul Politiei Capitalei cu un pachet cu alimente si apa.

Mama Elenei Udrea a ajuns la Arestul central al Politiei Capitalei in jurul orei 09.30 si a intrat fara sa faca declaratii. Potrivit programului, la centrele de arest preventiv ale Politiei Capitalei, vizitele se fac de luni pana vineri, in ordine alfabetica. Ziua de vizita pentru Elena Udrea este vineri, in conditiile in care, in prima zi a saptamanii pot fi vizitati arestatii a caror initala a numelui de familie este intre A si E.

Surse din Politie au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Elena Udrea sta intr-o camera cu patru paturi, in care mai sunt incarcerate femei arestate pentru infractiuni economice. Celula in care sta Elena Udrea este in vecinatatea camerei in care este incarcerata fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

Potrivit legii, o persoana arestata preventiv are dreptul la minim patru vizite pe luna, cu exceptia primei vizite, care nu trebuie programata, pentru ca o persoana sa aduca la arest haine si alte obiecte personale ale celui incarcerat. Ziua de vizita este programata in functie de initiala numelui de familie, dar la cerere poate fi inlocuita cu o alta zi. In caz de necesitate, cu aprobarea sefului de arest, vizitele pot fi suplimentate.
O persoana aflata in arest poate da cel putin un telefon pe luna, dar, ca si in cazul vizitelor, daca intervine o situatie deosebita, aceasta poate solicita, in scris, sa primeasca mai multe vizite.

Persoanele aflate in centrele de retinere si arestare preventiva sunt cazate, de regula, in comun, putand presta munca, la cerere, in interesul centrului si putand beneficia de asistenta psihologica si moral-religioasa, sub paza si supraveghere.

Deputatul PMP Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, este in arestul Politiei Capitalei din 10 februarie, cand a fost retinut de procurorii DNA, in dosarul Microsoft. O zi mai tarziu, Udrea a fost arestata preventiv, dupa ce instanta suprema a emis pe numele ei un mandat pentru 30 de zile. Decizia a fost contestata de avocatii Elenei Udrea si va fi judecata tot la instanta suprema.

Procurorii DNA au retinut-o pe Elena Udrea dupa ce Camera Deputatilor a avizat, in 9 februarie, cererea DNA de urmarire penala, retinere si arestare.

Elena Udrea este acuzata, in dosarul Microsoft, de trei fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si de spalare de bani.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

In acelasi dosar, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de una dintre cele doua persoane incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, suma de circa trei milioane de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Udrea mai este acuzata ca a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in acelasi dosar, "pentru a-i rezolva problemele din justitie". Procurorii au aratat, in referatul prin care au solicitat aviz de la Camera Deputatilor pentru arestare, ca Elena Udrea a fost denuntata la DNA de Dinu Pescariu.

Citeste si:
Volodimir Zelenski, vizită istorică în România. Se va întâlni cu...
Volodimir Zelenski, vizită...

"La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu-Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevatia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 - februarie 2014", au scris procurorii in referat.

Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont si inscrisuri olografe ridicate la perchezitii, in care sunt indicate sume de bani platite.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.