La mai bine de un an și jumătate de la începerea războiului din Ucraina şi după ce a făcut turul Europei de câteva ori, Volodimir Zelenski vine astăzi în România. Președintele ucrainean va fi primit la Cotroceni de Klaus Iohannis alături de care va susține și o declarație de presă.

Volodimir Zelenski, prima vizită oficială în România de la începerea războiului

Este o zi istorică pentru România. Volodimir Zelenski va ajunge în doar câteva ore în România, motiv pentru care, în București, la această oră, sunt măsuri de securitate fără precedent.

Serviciile Secrete din ţara noastră şi trupele de elită ale Ministerului de Interne sunt în alertă maximă acum şi încearcă să evite orice fel de incident de securitate care ar putea să umbrească vizita liderului de la Kiev în România.

Asta în condițiile în care, de la începutul conflictului militar, Volodimir Zelenski este ținta principală pe lista neagră a FSB și a altor servicii secrete din Federația Rusă.

De altfel, de la începutul războiului, atât SBU, cât și spionajul militar de la Kiev au transmis, în mai multe rânduri, că au reușit să dejoace mai multe tentative de asasinat care îl vizau pe președintele Ucrainei, astfel că este de înțeles nivelul maxim de alertă pe care îl avem în vigoare la această oră, în capitală.

Pentru moment, însă, detalii despre vizita liderului de la Kiev în țara noastră sunt ținute la secret până în ultima clipă din motive de securitate. Nu știm la ce oră va ajunge Zelenski în România sau dacă va veni cu avionul, mașina sau trenul.

De asemenea, traseu pe care va circula Volodimir Zelenski, în Capitală, este şi el strict secret în acest moment. Ce ştim este că președintele Ucrainei se va întâlni cu Klaus Iohannis și va fi primit de cel din urmă la Palatul Cotroceni.

De asemenea, în cursul acestei după-amiezi, Volodimir Zelenski va susține un discurs în plenul reunit al Parlamentului și va fi primit, în final, de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. Este posibil și ca astăzi liderul ucrainean să depună și o coroană de flori în parcul Carol din București, la Monumentul Eroilor.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Octombrie 2023 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.