Social 10 August 2014 15:06
Un barbat de 51 de ani suspectat ca este infectat cu virusul Ebola va fi transferat, duminica, de la Spitalul Judetean din Ploiesti la Institutul National "Matei Bals" din Bucuresti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale. Rezultatul analizelor privind posibila infectare cu virusul Ebola a barbatului va fi cunoscut in minimum 72 de ore si maximum o saptamana.

Probele pentru analizele de laborator vor fi recoltate imediat dupa ce barbatul va fi adus la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti, informeaza MEDIAFAX.

De la "Matei Bals", probele vor fi duse la Laboratorul de referinta din Germania, singurul care se ocupa de astfel de cazuri.

"Din acest motiv rezultatul va fi aflat dupa minimum 72 de ore. Laboratorul din Germania este acreditat pentru Ebola, la fel cum cel din Marea Britanie a facut analizele la epidemia de gripa", au mai spus sursele citate.

Potrivit surselor citate, barbatul a venit din Nigeria la 25 iulie si a fost internat la Ploiesti cu diaree si scaune hemoragice.

"Nu are febra. I se vor face investigatii complete la 'Matei Bals' ", au mai spus sursele citate.

Medicii iau in calcul si ca barbatul sa fie suspect de malarie, in conditiile in care, pana in prezent, nu a facut febra.

Reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in Romania, dr.Victor Olsavszky, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge in Romania.

Tot vineri, Ministerul Sanatatii informa ca probabilitatea aparitiei infectiei de febra hemoragica de tip Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta, iar statul roman are capacitatea medicala de a actiona in cazul aparitiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragica de acest tip.

Epidemia de Ebola trebuie considerata o "urgenta de sanatate publica la nivel mondial", a subliniat OMS.

Aceasta epidemie, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la inceputul anului, este "cea mai importanta si cea mai grava" din ultimele patru decenii, a subliniat intr-o conferinta de presa directoarea generala a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Citeste si:
Incetarea epidemiei de Ebola in Liberia si Africa de Vest, anuntata...
Incetarea epidemiei de Ebola...

Calatorii care se intorc dintr-o zona afectata de infectia cu virusul Ebola si care dezvolta simptome cum ar fi febra, cefalee, diaree sau stare generala alterata dupa trei saptamani de la calatorie trebuie sa se adreseze medicului si sa precizeze ca au fost in zona respectiva.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate. Febra hemoragica pe care o provoaca se manifesta prin hemoragie, voma si diaree. Rata mortalitatii bolii este cuprinsa intre 25 si 90% in cazul oamenilor si nu exista un vaccin omologat impotriva ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.