Transmiterea virusului Ebola a fost oprita in Africa de Vest, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) joi, la Geneva, relateaza DPA in pagina electronica.

Experti de la OMS avertizeaza, insa, ca exista in continuare un risc ca febra hemoragica sa reapara, avand in vedere ca virusul poate persista timp de pana la 12 luni in sperma barbatilor care au supravietuit epidemiei.

OMS a facut acest anunt la 42 de zile dupa ultimul caz confirmat in Liberia, ultima dintre cele trei tari din Africa de Vest afectate de epidemie, scrie MEDIAFAX.

In Sierra Leone, incetarea propagarii virusului Ebola a fost declarata pe 7 noiembrie, iar in Guineea pe 29 decembrie. Peste 11.300 de persoane au murit de la izbucnirea epidemiei, in decembrie 2013, in Africa de Vest, de cand au fost infectati aproximativ 28.500 de oameni.

"Detectarea si incetarea fiecarui lant de transmitere a fost o realizare monumentala", a subliniat Margaret Chan, directoarea generala a OMS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.