Social 1 Iulie 2014 14:50
Expertiza dispusa de instanta in dosarul primarului Radu Mazare, privind retrocedarea mai multor terenuri din judetul Constanta a fost finalizata, insa Curtea de Apel Bucuresti a amanat discutarea acesteia pana in 2 septembrie, pentru ca persoanele implicate in proces sa o poata consulta.

"Expertiza a venit in urma cu cateva zile. Se acorda un nou termen in 2 septembrie, pentru consultarea expertizei", a spus magistratul de la Curtea de Apel Bucuresti care judeca dosarul in care primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, conform MEDIAFAX.

Procurorul DNA prezent in sala de sedinta a atras atentia asupra faptului ca "din concluziile expertului lipseste consecventa logica", insa instanta a stabilit ca aceasta expertiza sa fie discutata la termenul din 2 septembrie.

"Este foarte complexa expertiza. Vizeaza 120 si ceva de terenuri. Ea a fost incheiata de expert. Sunt si experti parte, n-au apucat sa ia la cunostinta si sa-si spuna punctele de vedere nici expertii parte. Stiu ca la un moment dat comenta ceva procurorul ca la pagina 2700 si nu stiu cat e ceva in neregula. Ca sa intelegem despre ce vorbim, trebuie studiata toata aceasta expertiza, impreuna cu expertii parte, vazute punctele de vedere ale celorlalti experti parte", a spus Radu Mazare, dupa ce instanta a amanat discutarea dosarului.

Primarul Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri.

Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro in dauna municipiului Constanta, potrivit DNA.

In acest dosar, alaturi de Radu Mazare sunt judecati Nicusor Daniel Constantinescu - presedintele Consiliului Judetean Constanta, fost consilier municipal, Constantin Racu - fost director al Directiei Administratie Publica, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Directiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Directiei Tehnic Investitii, Dan Miron - fost consilier municipal, Cristian Talpau si Nora Alina Chirca - consilieri juridici, precum si Bogdan Ghitulescu - fost consilier juridic.

Citeste si:
Radu Mazăre va rămâne în continuare în închisoare
Radu Mazăre va rămâne în...

De asemenea, au fost trimisi in judecata Andrei Sozanski, Gratiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, functionari din Primaria Constanta, precum si Luminita Calatoru si Silvia Stanciu - functionare in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, precum si mandatari, mostenitori ai persoanelor indreptatite - Elena Stefanescu si Laura Mariana Lese -, cesionarii cumparatori de drepturi succesorale si interpusii cumparatori de terenuri.

Cele 37 de persoane sunt acuzate ca au incalcat Legea 10/2001 privind persoanele indreptatite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile in natura, competenta de solutionare a cererilor de restituire, intinderea suprafetei revendicate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.