Social 17 Iunie 2014 14:37
Tribunalul Bucuresti a obligat Guvernul sa reangajeze 23 de inspectori guvernamentali disponibilizati in vara anului trecut si sa le plateasca despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi pe care ar fi trebuit sa le primeasca, decizia nefiind definitiva.

Un complet de la Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti (TB) le-a dat castig de cauza, in 13 iunie, celor 23 de inspectori guvernamentali, ale caror raporturi de serviciu au incetat in iulie 2013, ca urmare a reorganizarii Secretariatului General al Guvernului, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, avocatul Razvan Vasiliu.

Casa de avocatura care ii reprezinta in instanta pe inspectorii guvernamentali a aratat ca acestia au dat in judecata Secretariatul General al Guvernului, pe prim-ministrul Victor Ponta si Guvernul. In urma prezentarii probelor, instanta a admis contestatiile formulate de avocati si a dispus reintegrarea reclamantilor in functiile publice detinute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Avocatul Razvan Vasiliu a precizat ca, in plus, Tribunalul Bucuresti i-a obligat pe cei trei parati sa plateasca fiecarui reclamant cate o despagubire egala cu salariile indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acestia de la data eliberarii din functie si pana la reintegrarea efectiva.

"Ne bucura aceasta decizie, deoarece ea reprezinta o binevenita intoarcere la normalitate. Sa nu uitam ca drepturile angajatilor sunt garantate de lege, indiferent de angajatorul pe care acestia il au. Iar in cazul institutiilor publice, ne asteptam cu atat mai mult la o respectare riguroasa a legii", a mai spus Razvan Vasiliu.

Avocatul a adaugat ca, anterior pronuntarii acestor decizii, Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea executarii deciziilor privind eliberarea din functie a celor 23 de inspectori guvernamentali.

"Hotararea poate fi atacata cu recurs", a precizat casa de avocatura, intr-un comunicat de presa.

Guvernul anunta, in 26 iunie 2013, ca va disponibiliza angajati din zece ministere, prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a patru la suta din numarul de angajati, va desfiinta posturile vacante din administratia centrala si locala, nu si de la cabinetul demnitarilor, si va reduce numarul functiilor de conducere la 12 la suta.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Taierea posturilor ocupate a fost anuntata pentru Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educatiei (inclusiv inspectoratele scolare), Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sanatatii (inclusiv directiile de sanatate publica) si Ministerul Transporturilor.

Prin reorganizarea aparatului administrativ, Executivul estima o economie la bugetul de stat de 45 milioane de lei in anul 2013 si 108 milioane de lei in fiecare dintre urmatorii patru ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.