George Copos a plans, joi, la inceputul sedintei de judecata din dosarul Loteria I, de la Tribunalul Bucuresti, situatia fiind sesizata si de presedintele completului, care a intrebat ce se intampla, niciunul dintre avocatii omului de afaceri neputand sa dea explicatii.

George Copos a fost adus joi de la Penitenciarul Rahova la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala de peste un milion de euro, cu ocazia vanzarii unor spatii ale firmei Ana Electronic catre Compania Loteria Romana.

In momentul in care a fost dus in sala, cu catuse la maini, Copos a discutat cateva minute cu avocatii sai si imediat dupa inceperea sedintei de judecata, cand s-a asezat pe banca din boxa acuzatilor, a inceput sa planga. Situatia a fost sesizata de presedintele completului, care a intrebat ce se intampla, insa niciunul dintre aparatorii lui Copos nu a putut oferi o explicatie, transmite MEDIAFAX.

In dosarul Loteria I, joi ar fi trebuit sa fie ultimul termen de judecata. Completul de judecata a intrat insa in deliberari, pentru a stabili daca va amana dezbaterile finale, dupa ce avocatii inculpatilor au inaintat mai multe cereri in acest sens. Aparatorii inculpatilor au spus ca dezbaterile ar trebui amanate pana cand Inalta Curte de Casatie si Justitie se va pronunta in cazul sesizarii privind modul de aplicare a legii penale mai favorabile, precizand ca o solutie in acest sens este asteptata in 2 iunie.

George Copos este incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani si opt luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori.

In dosarul Loteria I, George Copos a fost condamnat, in 29 ianuarie, de Judecatoria Sectorului 2, la patru ani de inchisoare cu executare.
Instanta i-a condamnat atunci la cate patru ani de inchisoare si pe Gilio Giuzepe Roza si Stelian Ioan Ratiu, pentru evaziune fiscala, precum si pe Nicolae Cristea, pentru complicitate la evaziune fiscala. Totodata, Gabriel Rogoveanu a fost condamnat la trei ani de inchisoare, pentru complicitate la evaziune fiscala.

Instanta le-a interzis celor cinci dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, dreptului de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-au folosit pentru savarsirea infractiunii, pe o perioada de cinci, respectiv patru ani dupa executarea pedepsei. Totodata, instanta i-a obligat pe Gheorghe Copos si Gilio Giuzepe Rosa - ambii in solidar cu partile responsabile civilmente SC Ana Electronic si SC Romtur GM Impex, precum si pe Nicolae Cristea si Gabriel Rogoveanu, sa plateasca ANAF 3.946.112 lei, cu titlu de despagubiri materiale, precum si majorari, penalitati si dobanzi calculate pentru acest debit.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Instanta a mai dispus ca, in solidar, Nicolae Cristea, Stelian Ioan Ratiu si Gabriel Rogoveanu sa plateasca ANAF 166.217 lei, cu titlu de despagubiri materiale, precum si majorari, penalitati si dobanzi calculate pentru acest debit. Stelian Ioan Ratiu mai trebuie sa plateasca ANAF despagubiri materiale de 8.800 de lei, precum si majorari, penalitati si dobanzi la aceasta suma. Judecatoria Sectorului 2 a mentinut sechestrul asigurator dispus de procurori in cazul lui Copos, respectiv pe sumele de 3.237.034 de lei, 630.064,10 lei, 199.990 de lei, si in cazul lui Nicolae Cristea, pe sumele de 255.293,96 de lei, 1.385,19 de dolari, 44.720,15 de euro si 910,50 lei.

Decizia instantei a fost atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti, care va da o decizie definitiva in aceasta cauza.

Omul de afaceri George Copos, actionar la firme din grupul Ana, a fost trimis in judecata in iunie 2006, la putin timp dupa ce si-a dat demisia din functia de vicepremier.

Citeste si:
Judecător mort în drum spre spital. Gabriel Apostol și-ar fi...
Judecător mort în drum spre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.