Social 2 Aprilie 2014 09:44
DNA face perchezitii, miercuri, la sediile unor institutii si firme din Orsova, Drobeta-Turnu Severin si Craiova, intr-un dosar privind fapte de coruptie savarsite de functionari cu functii de conducere in plan local, surse judiciare afirmand ca au loc perchezitii si la CJ Mehedinti.

"In cursul diminetii de 2 aprilie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in peste 20 de locatii situate in municipiul municipiile Orsova, Drobeta-Turnu Severin si Craiova, intre care sediile unor institutii publice si ale unor societati comerciale", se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), citat de MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, in aceasta cauza se fac cercetari privind suspiciunea savarsirii, in perioada 2012-2013 si in luna ianuarie 2014, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici cu functii de conducere in plan local.

"In acest moment, in cauza se efectueaza urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana", a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat ca printre institutiile publice vizate este si Consiliul Judetean (CJ) Mehedinti, institutie condusa de Adrian Duicu (PSD), unde la ora transmiterii acestei stiri sunt mai multe echipaje de politisti si procurori DNA.

De asemenea, sursele citate au spus ca au loc perchezitii si la sediul unei firme care furnizeaza serviciile de salubrizare si apa-canal din Orsova, si care apartine presedintelui PSD Orsova, Constantin Popescu, al carui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinti, il are ca nas pe Duicu.

In acest dosar sunt vizate si mai mute firme de constructii din Drobeta-Turnu Severin care au contracte cu institutii publice locale, dar si cu Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN), au mai aratat sursele judiciare.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, a precizat DNA.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.