George Purcaru, seismologul care a prezis cutremurul din 1977, a explicat ca seismele din Galati sunt replici ale unui cutremur mai mare, care s-a petrecut pe 24 septembrie.

"Cutremurul din Galati este un cutremur in care se gaseste un cutremur mai mare. Cele 10 cutremure sunt cutremure de adancime mica si de magnitudine mica. Printre ele, sunt si cutremure mai mari. Un singur cutremur este. A fost cel mai mare, cel din 24 septembrie. Are o magnitudine de 5,3 si este cel mai puternic din aceasta parte a tarii. Celelalte dupa el, au fost replici”, a explicat seismologul, citat de evz.ro.

Fenomene geofizice INEXPLICABILE la Galati. Ponta: "Nu va panicati!"

Directorul general al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca nu este prima data cand se inregistreaza multe cutremure intr-un interval scurt in zona Galati si ca acolo au fost instalate, pentru doua saptamani, trei statii seismice.

Constantin Ionescu a apreciat ca seismele din ultima saptamana de la Galati se incadreaza in activitatea tectonica normala si nu pot fi, deocamdata, corelate cu alte activitati.

El a aratat ca zona respectiva se afla pe o falie, denumita Sfantul Gheorghe, unde se produc cutremure in mod pregnant. Astfel, a mai fost inregistrat un numar mare de cutremure intr-un anumit interval si in 2005, 2011 si 2012. Anul trecut, de pilda, au fost inregistrate opt cutremure intr-o zi, cel mai mare fiind de 3,7 grade, relateaza realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.