Peste 3.000 de sindicalisti au plecat in mars din Piata Victoriei, pe traseul Calea Victoriei - Podul Natiunile Unite - Bulevardul Natiunile Unite - Bulevardul Libertatii, pana in Piata Constitutiei, unde vor ramane sa protesteze.

Protestul organizat de Federatia Sindicatelor din Transporturi, Transloc si Servicii Publice "ATU - Romania" a inceput la ora 13.00, in Piata Victoriei, unde s-au adunat initial aproximativ 1.500 de sindicalisti, ulterior numarul acestora crescand la peste 3.000.

In Piata Victoriei, sindicalistii au scandat "Jos, jos, jos, Guvernul mincinos", "Rusine, rusine, rusine sa va fie" si au afisat bannere cu mesajele "Societatea e pe avarii, rar sunt fonduri de salarii", "Ponta azi propaga noul, distrugand intai metroul", Voi prin legi neadecvate votati lefuri inghetate", "Prin acord cu FMI-ul, voi ne-ati pregatit sicriul", "Oprescu, noi te-am votat, tu ne-ai ingropat".

Potrivit MEDIAFAX, la inceputul protestului, presedintele federatiei, Ion Radoi, i-a invitat pe manifestanti sa salute Guvernul si pe premierul Victor Ponta, acestia raspunzand cu huiduieli.

Radoi a spus ca Ponta este "cel mai indiferent si arogant prim-ministru cu sindicatele din 1990", pentru ca a primit 11 scrisori privind situatia transportatorilor si nu a raspuns la niciuna. El a precizat ca reprezentantii protestatarilor vor depune o noua adresa la Guvern cu revendicarile sindicalistilor.

Liderul sindical a mai spus ca la protest sunt sindicalisti din Bucuresti, Galati, Braila, Cluj si Craiova.

Sindicalistii au plecat in mars, in jurul orei 14.00, pe traseul Calea Victoriei - Podul Natiunile Unite - Bulevardul Natiunile Unite - Bulevardul Libertatii, pana in Piata Constitutiei, unde vor ramane pana la ora 15.30.

In timpul marsului, circulatia rutiera este restrictionata pe traseul de deplasare a manifestantilor si pe strazile adiacente. De asemenea, in timpul mitingului din Piata Constitutiei va fi restrictionat traficul pe bulevardele Unirii si Libertatii.

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...

Protestul are loc la o zi dupa greva de avertisment de la metrou. Angajatii de la metrou au oprit activitatea marti dimineata, intre orele 04.00 si 06.00.

Potrivit lui Radoi, sindicalistii cer modificarea legislatiei sociale in vigoare si reclama imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Sindicalistii ameninta ca daca revendicarile lor nu vor fi rezolvate, in 30 septembrie vor opri lucru pe termen nelimitat, atat la metrou, cat si la RATB.

Ion Radoi a spus ca greva de avertisment a fost organizata din cauza esecului inregistrat in urma negocierilor din 12 septembrie cu administratia Metrorex.

"In cazul nesolutionarii prezentului conflict colectiv de munca, in data de 30 septembrie va fi declansata greva propriu-zisa, pe termen nelimitat", a precizat Ion Radoi, care este si presedintele Unitatii Sindicatului Liber Metrou.

Citeste si:
Angajații Metrorex pichetează Guvernul. Aceștia amenință cu greva...
Angajații Metrorex pichetează...

Liderul sindical a precizat ca la greva generala de la metrou se vor solidariza si sindicatele de la RATB, astfel ca in 30 septembrie traficul public in Capitala va fi blocat pana la ora 16.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.