Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost ridicat, joi, de procurori DNA si a fost informat ca este urmarit penal pentru santaj.

Potrivit comunicatului de presa emis de Directia Nationala Anticoruptie, din rezolutia de incepere a urmaririi penale a rezultat ca "in perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrans un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza. Dosarul a fost constituit ca urmare a denuntului partii vatamate".

Dosarul a fost constituit ca urmare a denuntului partii vatamate.

Potrivit realitatea.net, partea vatamata in acest dosar ar fi Ioan Bendei, directorul general al trustului RCS&RDS.

Antena 3 a relatat, pe pagina online, ca din informatiile pe care le-a obtinut neoficial, acuzatia pare sa fie bazata pe o plangere facuta de RCS-RDS. In urma acestei plangeri, SRI si DNA ar fi organizat o actiune de supraveghere a convorbirilor telefonice si personale purtate de Sorin Alexandrescu, in incercarea de a-i fabrica un dosar de santaj.

RCS&RDS a scos televiziunile Antena 1, Antena 3 si Euforia TV de pe platforma sa de satelit Digi, in noaptea de 19 spre 20 aprilie 2012.

Intr-un comunicat remis MEDIAFAX pe 20 aprilie 2012, RCS&RDS a anuntat ca nu mai difuzeaza Antena 1, Antena 3 si Euforia TV pe platforma de satelit Digi, intrucat compania de telecomunicatii nu mai poate accepta sa plateasca peste 7 milioane de euro pe an, suma care ar fi fost solicitata de Antena TV Group pentru difuzarea prin satelit a acestor televiziuni.

Totodata, RCS&RDS a precizat, in comunicat, ca Antena TV Group a declarat libere la retransmisie televiziunile sale, fara conditionari tehnice sau financiare, fapt pentru care, pentru cablu, distribuitorii au dreptul si obligatia de a transmite gratuit aceste posturi, insa pentru satelit au dreptul, nu si obligatia sa le retransmita.

Citeste si:
Vremea caldă și investițiile în surse alternative au înfrânt...
Vremea caldă și investițiile...

In schimb, Intact Media Group a afirmat pe 20 aprilie 2012, intr-un comunicat, ca RCS&RDS a retras de pe platforma proprie DTH, in mod abuziv, Antena 1 si Antena 3, acuzand, totodata, compania de telecomunicatii de rea credinta. Potrivit comunicatului Antena, RCS&RDS a refuzat sa incheie un acord cu grupul media, motivand ca televiziunile in cauza au fost declarate libere la retransmisie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.