Autobuzele supraetajate vor circula din 1 mai pe traseul turistic Bucharest City Tour, care cuprinde 14 statii si poate fi parcurs in aproximativ 50 de minute.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti a anuntat, luni, ca va reintroduce autobuzele double decker pe linia turistica Bucharest City Tour incepand din 1 mai.

Potrivit MEDIAFAX, autobuzele vor circula intre orele 10.00 si 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care poate fi parcurs in aproximativ 50 minute si are 14 statii: Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff si Piata Presei.

Obiectivele turistice aflate pe acest traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Pretul unui card de transport este de 25 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si poate fi cumparat din autobuzele turistice.

RATB a precizat ca, incepand din acest an, linia va beneficia de un concept integrat de functionare si promovare.

Directorului general al RATB, Adrian Campurean, declara in 10 aprilie, pentru MEDIAFAX, ca linia Bucharest City Tour va fi promovata, la redeschiderea din 1 mai, prin harti turistice bilingve, care vor fi distribuite gratuit in hotelurile unde sunt cazati turisti.

"Pe 1 mai, atunci cand va fi reintrodusa linia turistica Bucharest City Tour, aceasta va avea o alta fata, astfel incat sa fie mai atractiva pentru turisti si numarul celor care vor merge pe traseul turistic sa creasca semnificativ. Anul trecut am avut 40.000 de clienti, anul acesta vrem sa ajungem macar la 60.000", a spus directorul RATB.

Citeste si:
Importanța confortului și a siguranței pasagerilor în autobuzele...
Importanța confortului și a...

Potrivit lui Campurean, hartile bilingve vor contine informatii despre principalele obiective turistice din Capitala, iar strainii veniti in Bucuresti vor putea cumpara de la hotel tichetul de calatorie pentru linia turistica.

"Vrem sa introducem, asa cum se intampla peste tot in Europa, la hoteluri si la restaurante, harti cu trasee turistice pe care sa gasesti punctele importante pentru turismul unui oras, dar si locurile unde poti sa te cazezi sau unde poti sa iei masa. Astfel, hotelierii si proprietarii de restaurante isi fac reclama la noi si noi ne promovam, prin intermediul lor, traseul", a precizat Adrian Campurean, care a explicat ca hotelierii si proprietarii de restaurante vor suporta costurile de productie a hartilor.

Directorul RATB a mai spus ca propunerile au fost foarte bine primite atat de hotelieri, cat si de proprietarii de restaurante, in special cei din Centrul Istoric.

Citeste si:
Premieră în turismul românesc: Primul județ cu tourist-pass. Cât...
Premieră în turismul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.