Showbiz 12 Mai 2023 13:03 de Diana Oprișan
Mihai Trăistariu a urmărit și el cea de-a doua semifinală de la Eurovision 2023 și a avut ceva de comentat în ceea ce privește felul în care s-a prezentat România anul acesta. Pe cine dă vina pentru prestație, dar și pentru faptul că Theodor Andrei nu s-a calificat în finală, dar și ce îl sperie!

Mihai Trăistariu, despre eșecul României de la Eurovision

Eurovision a ajuns deja la cea de-a 67-a ediție și nici anul ăsta Mihai Trăistariu nu s-a putut abține să nu comenteze pe marginea prestației pe care a avut-o România. Țara noastră a concurat împotriva altor 16 state dintre care numai 10 s-au calificat în finală, iar printre acestea nu s-a aflat și România. Dacă pe reprezentanta de anul trecut de la Eurovision a desființat-o, despre Theodor Andrei nu a avut deloc lucruri rele de zis.

Îl știe pe concurent, încă de pe vremea când era doar un copil care mergea pe la tot felul de festivaluri și este de părere că este foarte talentat și că are o voce extrem de bună, dar și o experiență de scenă. Neștiind cum este la Eurovision, a mers și nu s-a mai gândit la faptul că nu este suficient de matur pentru a face față, după cum chiar Mihai Trăistariu a zis. Ceea ce i se pare trist este faptul că nimeni nu a pariat că România va fi câștigătoare, dar ăn același timp îl sperie lucrul acesta, deoarece

”L-am jurizat de când era mic, el mergea la concursuri, la festivalul și eu eram în juriu. Nu poate să-i conteste nimeni vocea sau talentul, pentru că el are experiențe deja de scenă cumva, dar n-are o experiență atât de mare ca să meargă la Eurovision. Eu am și scris azi noapte că eu tot timpul scriu că el, totuși e prea mic pentru un asemenea concurs. Nu știu dacă versurile le-a înțeles cineva ca să stea acuma să digere. (...)

Ieri dimineață era pe ultimul loc la pariuri deci nu mai pariază nici naiba pe România, ceea ce e groaznic. Eu, de exemplu, sunt foarte speriat pentru că vreau să revin la Eurovision, cum știți deja și mi-e frică că străinii nici nu mai gândesc că România poate fi în top, ceea ce e destul de aiurea. În ultimii ani s-a dus atât de jos adică totuși acum 10-15 ani noi ne calificăm în finală ceea ce era un succes și luam și locuri fruntașe. Din 43 de țări să fii acolo în top era ceva. Cu toate astea, iată ce s-a întâmplat…”, a declarat Mihai Trăistariu, conform spynews.ro.

Citeste si:
SAGA Festival - RECORD de bilete vândute și extinderea spațiului de...
SAGA Festival - RECORD de...

De asemenea, Mihai Trăistariu a plasat vina eșecului din acest an pe juriu. Acesta crede cu tărie că doar din cauza lor s-a întâmplat totul, deoarece el alege piesele pentru concurs și în mod evident, alegerea pe care au făcut-o cei de acolo nu a fost tocmai una de marea finală a competiției muzicale. Momentul a fost unul bun și pe placul oamenilor, dar nu suficient de bun pentru a merge mai departe.

”Să vă zic ce s-a întâmplat anul acesta. Eu am fost chemat la selecții să spun câteva vorbe, am fost chiar în sală, eu am rămas surprins care au fost cele 12 piese alese. Nu avea cine să ia decât băiatul ăsta și m-am crucit. Nu era nicio vedetă, doar copii, numai anonimi, oameni necunoscuți ceea ce mi s-a părut dubios. Atunci am găsit singura vina, un juriu care nu are legătură cu Eurovisionul. Eu tot pledez de ani de zile să se meargă la votul publicului și să nu mai existe juriu. Aici se cunosc ăla cu ăla. Piesele selectate nu au fost cele mai bune. Cu siguranță s-au pierdut niște piese pe drum, au vreo 100. Astea au fost cele mai bune 12, încât să iasă Theodor Andrei?

Citeste si:
Mihai Trăistariu, declarații emoționante despre Rona Hartner. Cum...
Mihai Trăistariu, declarații...

N-a fost show deloc, nu a avut niciun show. (...) El are (nr. cursuri de actorie), are carismă, îmi place atitudinea asta smecheroasa a lui, are niște figuri, gesturi, mai scoate limba, stă cu picioarele pe sus, el așa a dat interviul acolo. Ceea ce este interesant ca artist. Nu-l contest pe el, nici vocea, dar piesa nu avea ce să caute pe scena internațională. Nu e piesă de Eurovision. (...) În juriu sunt oameni care nu au legătură cu Eurovisionul: unul de la casa de discuri, un producător… ”, a mai precizat artistul.

Mihai Trăistariu crede că singurul lucru care ar fi salvat piesa lui ar fi fost un show pe măsură, ceea ce nu s-a întâmplat și ceea ce a dus la eliminarea din cea de-a doua semifinală.

”În urmă cu o lună am zis că se poate salva piesa cu un show spectaculos. Iertați-mă că vă spun, aseara am văzut un show mai slab decât în finala românească. Eu am citit ieri că televiziunea s-ar fi lăsat pe el să-și facă show-ul singur, fără nicio echipă. Tu lași un copil de 18 ani să facă show-ul internațional de unul singur? Se pare că nici ei nu mai credeau după ce au văzut sondajele. Așa am văzut eu, s-au dus să-și facă vacanța”, a adăugat Mihai Trăistariu.

Citeste si:
Monica Odagiu și-a speriat de moarte fanii. Actrița a ajuns piele...
Monica Odagiu și-a speriat de...


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2023 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.