Detalii despre starea reală a lui Michael Schumacher au fost făcute publice într-un tribunal din India. Curtea Supremă analizează problema „dorinței de a trăi”, urmând a fi stabilit dacă un pacient ar putea ajunge să refuze tratamentul care îl ține în viață pe campionul mondial la Formula 1.

Situația lui Michael Schumacher, analizată de Curtea Supremă

Michael Schumacher și Stephen Hawking sunt cazurile studiate, susține indianexpress.com, citat de Sports Illustrated. Atunci când a vorbit despre situația septuplului campion mondial, un celebru avocat din India, Arvind Datar, a susținut că acesta este încă în comă. În schimb, a adus în discuție și un caz în care un pacient și-a revenit după 21 de ani de comă.

„Michael Schumacher este încă în comă, nu știm ce se va întâmpla, dacă un anumit tratament cu celule stem îl va însănătoși. Este încă în viață. O stare critică a unui om cu o situație financiară normală nu este una critică și pentru Michael Schumacher”, susține avocatul Arvind Datar.

Informația făcută publică în India reprezintă una dintre puținele detalii care au ajuns la public despre Michael Schumacher. Familia sportivului a ținut departe de fani situația acestuia, care a împlinit pe 3 ianuarie 54 de ani. Puțini prieteni au ajuns să îl mai vadă. Unul dintre ei este Jean Todt, fostul său șef de la Ferrari.

Michael Schumacher a suferit un accident grav în 2013

În luna decembrie a anului 2013, Michael Schumacher a suferit o traumă serioasă la cap, în timp ce schia în stațiunea Meribel, din alpii francezi. El a fost transportat pe cale aeriană la o unitate medical, operat și indus în comă artificială. După ce s-a aflat în comă din 29 decembrie 2013 până în 16 iunie 2014, el a fost dus la spitalul din Grenoble, pentru a se reabilita în continuare la Spitalul Universității (CHUV) din Lausanne, Elveția.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

La finalul sezonului 2012, Michael Schumacher a anunțat că se retrage definitiv din Formula 1. Chiar dacă a primit oferte și pentru sezonul 2013 de la echipa Sauber F1, sau de la Producătorul de pneuri Pirelli, Michael nu mai dorește să facă parte din fenomenul Formula 1. Până acum, este primul sportiv care a adunat mai mult de un miliard de dolari în cariera sa.


  • Michael Schumacher este primul sportiv care a câștigat mai mult de un miliard de dolari în cariera sa.


  • Michael Schumacher a fost în tinerețe judokan. Pus să aleagă între judo și karting, de către tatăl său, a ales kartingul.


  • Michael Schumacher este pasionat de fotbal, participă la numeroase meciuri organizate în scopuri caritabile, dar este component al echipei FC Echichens, echipa din orașul unde locuiește.

    Citeste si:
    Dana Roba a chemat ambulanța. Starea ei s-a agravat, după...
    Dana Roba a chemat ambulanța....

  • Michael Schumacher a donat 10 milioane dolari Crucii Roșii Internaționale după cutremurul din Asia de Sud Est din 2004.


  • Michael Schumacher este ambasador UNESCO. A donat 1,5 milioane dolari organizației.



Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.