Bianca Drăgușanu a spus că dacă nu ești înalt, nu ești om, ci ești pitic, în cadrul unei emisiuni online unde a fost invitată zilele trecute. Filmarea respectivă a ajuns virală pe Tiktok, unde oamenii mici de înălțime, în mare parte, s-au simțit jigniți și și-au exprimat nemulțumirea în mediul online.

CNCD s-a autosesizat în cazul Biancăi Drăgușanu

Zilele trecute, George Tănase a invitat-o în cadrul emisiunii sale oline, de pe canalul de YouTube theXclusive pe nimeni alta decât Bianca Drăgușanu. Vedeta nu s-a putut abține și a spus fix ceea ce a avut în cap, fără a se gândi la impactul pe care l-ar putea avea spusele sale. Diva a dat-o în bară, în clipa în care a jignit persoanele mici de înălțime, motiv pentru care s-a și autosesizat Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Fosta asisentă TV a fost luată în vizor de către CNCD.

Reprezentanții Consiliului au decis să analizeze dacă afirmațiile respective se încadrează în limitele de exprimare sau dacă vor fi nevoiți să o pedepsească pe invitata lui George Tănase confom legii. Aceștia trebuie să mai fie atenți și la posibilitatea ca afirmațiile ei să constituie o încălcare a dreptului la demnitate al femeilor.

”Având în vedere afirmațiile făcute de doamna Drăgușanu în cadrul podcast-ului ZigZag, moderat de domnul George Tănase de sâmbătă, 17 Septembrie 2022, difuzat pe canalul de YouTube `theXclusive`, am decis să mă autosesizez și să analizăm în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării dacă aceste afirmații se încadrează în limitele libertății de exprimare sau constituie o încălcare a dreptului la demnitate al femeilor”, a declarat Cristian Jura, secretar de stat CNCD, pentru fanatik.ro.

Pentru a putea lua decizia finală în cazul fostei asistente TV, reprezentantul CNCD a mărturisit că vor analiza cu mare atenție afirmațiile acelea și că, de asemenea, vor fi citate părțile pentru ca mai apoi să fie audiate. În funcție de cum vor decurge lucrurile, se va decide și cum va fi pedepsită vedeta care ar putea primi o amendă de cel puțin 2000 de lei din cauza afirmațiilor prin intermediul cărora a discriminat persoanele mici de înălțime.

Citeste si:
Mihai Bendeac a fost amendat cu 10.000 de lei de CNCD: „A făcut o...
Mihai Bendeac a fost amendat...

”Urmează să obținem transcriptul emisiunii ca să vedem cu exactitate afirmațiile făcute de doamna Drăgușanu și să cităm părțile pentru a fi audiate. Vom analiza probele și declarațiile doamnei Drăgușanu. Nu doresc să mă antepronunț.

Strict procedural, pentru afirmații ce aduc atingere dreptului la demnitate personală a unui grup de persoane, amenda minimă este în cuantum de 2.000 de lei, iar amenda maximă este în cuantum de 100.000 de lei. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării poate obliga partea care a săvârșit fapta de discriminare să publice, în mass-media, un rezumat al hotărârii de constatare”, a mai zis Cristian Jura, pentru sursa citată anterior.

„De exemplu, uite, despre Kim. Eu cred că dacă ea ar fi fost o femeie un pic mai înaltă, măcar cu vreo 10-15 cm, cred că era mai mișto decât e. Dar are niște forme pe care eu mi le doresc și lucrez la asta. Doar că ea e foarte pitică, așa. Mie mi se pare că dacă nu ești înaltă, nu ești om. Ești pitic. Da, măi, dar nu mă mai face să zic lucruri…Eu, pentru că sunt înaltă, îmi plac femeile înalte. Asta nu înseamnă că am vreo problemă cu femeile care sunt scunde, dimpotrivă, au și ele norocul lor că pot să ia ditamai papainoagele în picioare și să pară înalte. Ai avantaje și dezavantaje. Deci nu înțelege greșit, că nu vreau să devină o chestie virală și împotriva mea. Oricum, mă doare la papuc, dar mă rog…

Citeste si:
Culiță Sterp, primele declarații după ce a fost acuzat că a ucis un...
Culiță Sterp, primele...

Fiind mică de înălțime ai multe avantaje, probabil ești mai rapidă, probabil ai mai multă energie, probabil poți să îți iei tocuri de 15-18 cm, care sunt foarte sexy. Fiind înaltă, ai foarte multe dezavantaje, dar eu cred că femeile cu adevărat frumoase sunt femeile înalte. Miss Universe de ce are un metru 80, de exemplu? Dintotdeauna, de când există Miss pe planetă?”, a zis Bianca Drăgușanu, în cadrul podcast-ului respectiv.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2022 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.