Mihai Bendeac a fost amendat cu 10.000 de lei de de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Cum s-a ajuns aici? Ei bine, cauza este una foarte clară. Actorul a făcut o reclamă în care asocierile nu sunt tocmai unele potrivite și care nu au putut fi trecute cu vederea.

De ce a fost amendat, de fapt, Mihai Bendeac de CNCD

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis să îl amendeze pe Mihai Bendeac. Fostul jurat de la iUmor a rămas în felul acesta fără 10.000 de euro în cont. Acesta a făcut un spot publicitar în vara anului trecut pentru vinul său, “Jurnalul unui burlac”, care a stârnit o serie de controverse în rândul oamenilor și care i-a determinat pe cei de la CNCD să ia atitudine în acest sens, după ce s-au autosesizat în data de 16 noiembrie.

În filmarea repsectivă, se face o asociere între consumarea băuturilor alcoolice și violența împotriva femeilor. Secretarul de stat Cristian Jura, membru al CNCD, a dat și primele declarații despre amenda pe care actorul a primit-o. Acesta a mărturisit clar că Mihai Bendeac, în calitate de antreprenor, a fost sancționat pentru reclama pe care a filmat-o pentru vinul care îi poartă numele, pe motiv că a făcut o asociere nepotrivită între o băutura alcoolică și violența împotriva femeilor.

De asemenea, Cristian Jura a menționat că spotul publicitar respectiv nu face altceva decât să inspire o atmosferă de intimidare, ostilă, degradantă, umilitoare sau ofensatoare la adresa femeilor. Videoclipul nu mai este disponibil pe internet, dar asta nu înseamnă că actorul nu va fi nevoit să plătească amenda de 10.000 de lei.

„Mihai Bendeac, în calitate de antreprenor, a fost sancționat azi cu amendă de 10.000 lei pentru reclama la un sortiment de vin, deoarece a făcut o asociere nepotrivită între o băutura alcoolică și violența împotriva femeilor. Acest videoclip creează o atmosfera de intimidare, ostilă, degradantă, umilitoare sau ofensatoare la adresa femeilor.

Apreciez faptul că acel videoclip nu mai este disponibil în spațiul virtual, dar, din păcate, remarc perpetuarea unor prejudecăți înrădăcinate în mentalul colectiv românesc”, a declarat secretarul de stat Cristian Jura, potrivit gandul.ro.

Citeste si:
Mihai Bendeac va împlini 40 de ani. Actorul își dorește să intre în...
Mihai Bendeac va împlini 40...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.