Mihai Bendeac a renunțat la ortodoxism, iar în urmă cu ceva timp chiar a discutat pe larg despre alegerea pe care a făcut-o. Fostul jurat de la iUmor este adeptul unei noi ”religii”, care se numește scientologie. Iată ce a declarat acesta despre decizia sa.

De ce anume a renunțat Mihai Bendeac la ortodoxism

Mihai Bendeac a dat dovadă de o sinceritare ieșită din comun, în cele mai multe dintre interviurile pe care le-a acordat de-a lungul timpului. Îndrăgitul actor nu a evitat niciunul dintre subiectele despre care a primit întrebări incomode și nici nu a refuzat să discute despre religia pe care a ales-o, după ce a renunțat la cea creștin-ortodoxă. Mulți dintre fanii fostului jurat al emisiunii de la Antena 1, iUmor, au fost curioși să afle chiar de la el de ce anume a hotărât acest lucru, iar el nu s-a temut să le ofere un răspuns clar, cu riscul de a fi judecat de către cei care nu înțeleg prea bine toate aceste lucruri.

Întrebat dacă a îmbrățișat o altă religie, Mihai Bendeac a lămurit pe toată lumea spunând că nu s-a întâmplat lucrul acesta, ci mai degrabă nu crede și nu a crezut niciodată în ideea de religie, dar a recunoscut că scientologia i-a schimbat viața. În ce sens? Ei bine, el a spus că i se întâmplă tot ceea ce își dorește în viață, iar lucrul acesta îl face fericit și asta este tot ceea ce contează pentru el.

Retail jobs

Mai apoi, Mihai Bendeac a precizat că îi este milă de credincioșii ortodcși care au o părere jignitoare despre Dumnezeu, despre care nu cred că este altceva decât o divinitate cretină, absurdă, veșnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea și capabilă să tragă la răspundere pe oricine greșește. Actorul se consideră cu mult mai bun de atât și nu are de gând să se ghideze în viață după aceste reguli în care nu se regăsește.

”Nu, nu am îmbrățișat „altă religie”. Nu cred în ideea de religie. Dar pot spune clar și apăsat că scientologia mi-a schimbat viața. În ce mod? Dacă vă spun că tot ce vreau mi se îndeplinește, mă credeți? Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate cretină, absurdă, veșnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea, să blesteme generații întregi pentru o „greșeală” a cuiva… Așa dobitoc?!

Citeste si:
Amna și Larisa Udilă, afectate de explozia din Istanbul: „Dumnezeu...
Amna și Larisa Udilă,...

Dacă asta ar fi divinitatea, mă piș pe ea. Sunt mai bun. Și i-aș transmite că vreau neapărat în Iad”, a declarat Mihai Bendeac, acum ceva vreme, pentru Antena Stars.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.