A început procesul de mobilizare parțială în Rusia, la ordinului lui Vladimir Putin, din data de 21 septembrie. Oana Roman a văzut și ea știrea și este la curent cu tot ceea ce se petrece în Ucraina, încă din prima zi de război și până acum. Fiica lui Petre Roman i-a ajutat așa cum a putut pe refugiați, iar acum este șocată de hotărârea liderului rus.

Oana Roman, despre procesul de mobilizare parțială din Rusia

Vladimir Putin le-a spus rușilor că trebuie să lupte pentru a să „opune măcelăririi oamenilor” din Ucraina, iar în felul acesta a început procesul de mobilizare parțială în Rusia. Liderul rus a spus că era nevoie de o asemenea decizie urgentă, pentru a proteja poporul în ținuturile eliberate, motiv pentru care a cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu deciziile sale. De asemenea, Putin a mai zis că toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină, dar că numai cei care se află în rezervă for fi antrenați suplimentar și înrolați.

După ce a făcut o serie de declarații despre ceea ce se petrece acum în Donețk, Putin a mărturisit că NATO a discutat folosirea unor arme nucleare împotriva Rusiei, iar rușii au și ei arme pe care le vor folosi, la fel cum vor proceda cu toate mijloacele pe care le au, pentru că au dreptul de a se opune măcelăririi oamenilor care merită o a doua șansă, după cum a spus liderul de la Kremlin,

„Este necesar să luăm o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în ținuturile eliberate. De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parțială. Decretul a fost deja semnat, mobilizarea parțială începe astăzi. Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială.

NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. (...) Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Donețk, din Zaporojie, din Herson. Sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo, mulți au devenit refugiați, au fost bombardați constant de neonaziști care au atacat spitale, școli. Avem tot dreptul să ne opunem măcelăririi oamenilor și trebuie să le dăm o șansă.”, a declarat Vladimir Putin.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Decizia lui Vladimir Putin a șocat-o pe Oana Roman care, așa cum face de fiecare dată, și-a exprimat punctul de vedere în fața fanilor din mediul online. Partenera de viață a lui Marius Elisei crede că liderul rus și-a pierdut mințile, acesta fiind și motivul pentru care se comportă în felul acesta și, totodată, cel pentru care ia asemenea decizii care pe mii de oameni îi costă viața. Vedeta speră să dispară repede și să fie ultimul „dictator dement”din istorie.

„E clar că omul și-a pierdut complet mințile. Sper să fie ultimul dictator dement din istorie și sper să dispară repede, ca să nu apuce să facă și mai mult rău.”, a scris Oana Roman, la Story.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.