Peste 1.3000 de ruși au fost arestați, miercuri, în aproape 40 de orașe, după protestele față de ordinul șefului de la Kremlin, Vladimir Putin, privind mobilizarea parțială. Rezultatul a fost invers decât cel sperat de oameni. Mulți au primit ordin de înrolare în armată.

Rușii arestați pentru că au protestat în stradă față de ordinul lui Putin au primit ordine de înrolare în armată

În orașul Voronej, la secția de poliție nr. 8, unde au fost aduși mai mulți protestatari, unora dintre ei li s-au înmânat ordine de înrolare pentru data de 23 septembrie, notează publicația Mediazona.

Un membru al partidului Yabloko, Kirill Goncharov, a publicat o imagine cu un astfel de ordin înmânat de departamentul de poliție din districtul Mozhaisk, conform grupului rus independent pentru drepturile omului Ovd-Info.

„Un bărbat îmbrăcat în civil a intrat în secția de poliție din cartierul Marfino și spune că va înmâna citații. Potrivit celor reținuți, la secția de poliție din cartierul Prospekt Vernadsky au ajuns angajați ai biroului militar de înregistrare și înrolare”, scrie OVD-Info.

Foto: Telegram

Purtătoarea de cuvânt a grupului OVD-Info, Maria Kuznetsova, a declarat pentru CNN că în cel puțin patru secții de poliție din Moscova unii protestatari arestați au fost recrutați direct în armata rusă.

Unul dintre deținuți a fost amenințat cu urmărirea penală deoarece a refuzat să îndeplinească ordinul de înrolare. Guvernul rus a transmis că pedeapsa pentru cei care refuză recrutarea este de 15 ani de închisoare. Din cele peste 1.300 de persoane reținute la nivel național, mai bine de 500 se aflau la Moscova și peste 520 la Sankt Petersburg.

Soția unui rus, care a fost reținut în urma manifestațiilor, a povestit că în secția de poliție din raionul Sokolinaya Gora partenerului ei i s-a înmânat un astfel de ordin.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

„Soțul meu a fost reținut în Arbat, dus la secția de poliție din Sokolina Gora și acolo i-au emis un ordin de înrolare pentru mâine (n.r. azi, 22 septembrie). El a semnat-o. Există un comisar militar”, a declarat Valeria pentru sursa citată.

Mai târziu, femeia a declarat pentru publicația susnumită că soțul ei a fost eliberat din arestul poliției: „Comisarul i-a înmânat personal citația. I-au spus că nu poate refuza deoarece este cetățean al Federației Ruse și este obligat să se prezinte mâine (n.r. azi, 22 septembrie) la comisariat”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.