Tatăl Deliei s-a întors de pe Muntele Athos, după ce a decis să renunțe la viața monahală. Gina Matache a dat câteva declarații despre revenirea în țară a acestuia și a zis clar care este și motivul pentru care este alături de ea, după mai bine de 18 ani petrecuți departe de casă.

Tatăl Deliei s-a întors acasă

Tatăl Deliei a petrecut aproape două decenii pe Muntele Athos, iar calea către Dumnezeu i s-a deshis la vârsta de 40 de ani. Totul s-a întâmplat datorită unui preot din Piatra-Neamț pe care l-a cunoscut la vremea aceea, cu care a vorbit multe lucruri și care a reușit să îi deschidă mintea. Înainte de a începe să creadă în Dumnezeu și să se apropie de biserică era un ateu convins, care nu știa nici Tatăl Nostru, după cum chiar bărbatul a povestit într-un interviu.

Un alt moment care l-a făcut să meargă pe acest drum a fost cel în care a ajuns la părintele Gherasim, el fiind nou în grupul respectiv și când are preotul respectiv le-a rostit numele soției lui, dar și pe cele ale fiicelor, deși nu îl cunoaștea. În clipa aceea, s-a blocat și a început să se gândească din ce în ce mai multe la toate lucrurile pe care le-a trăit, iar mai apoi a luat calea credinței și a plecat pe Muntele Athos, unde a stat timp de 18 ani.

Retail jobs

„Până la 40 de ani eram ateu. Abia atunci am învățat prima dată Tatăl Nostru. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten mi-a povestit despre un preot din Piatra-Neamț, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viața mea s-a schimbat.

Am intrat la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele și pe al Georgetei, deși mă văzuse prima oară, m-am blocat”, a declarat tatăl Deliei, pentru stiridinlume.ro.

Acum, tatăl Deliei s-a întors acasă, iar Gina Matache a dat câteva declarații despre întoarcerea acasă. Decizia aceasta a fost luată din cauza problemelor de sănătate cu care bărbatul se confruntă și care nu îi dau deloc pace. De asemenea, mama cântăreței a menționat că revenirea în România este una definitivă, mai ales că au ajuns la vârsta la care trebuie să aibă grijă unul de celălalt.

Citeste si:
Tatăl lui Cucu de la Noaptea Târziu, pe patul de spital: „Să vă...
Tatăl lui Cucu de la Noaptea...

„Nu s-a mai întors în Grecia, e în București, eu am grijă de el. Suntem doi moși și trebuie să avem grijă unul de altul. Locuim împreună, în vechiul nostru apartament”, a declarat Gina Matache, pentru ego.ro.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Septembrie 2022 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.