Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, nu s-a putut abține și și-a dat și el cu părerea despre declarațiile controversate pe care le-a făcut George Burcea în ceea ce oamenii de pe internet au numit „scandalul vergeturilor”, care a creat un val de reacții uriaș și care i-a adus jurnalistului atât de mult hate cum nu a mai primit vreodată în viața sa.

Fostul ministru al Educației a vorbit despre George Buhnici

Un interviu pe care George Buhnici l-a acordat în timp ce se afla la Neversea este subiect de discuție în mediul online de mai bine de două săptămâni. Acesta a făcut o serie de afirmații foarte dure despre femeile care au vergeturi și celulită, pe care nu îi face plăcere să le vadă la mare, pe motiv că tot ceea ce vrea să vadă este piele, una perfectă la care să se uite de plăcere. El a mai spus și că toate femeile ar trebui să investească mai mult în sală decât în tatuaje și că se bucură pentru faptul că soția sa arată precum o minoră, în timp ce o întorcea pe aceasta în fața camerelor de filmat.

După ce mai multe persoane publice de la noi și-au dat cu părerea, a venit și rândul fostului ministru al Educației să facă același lucru. Daniel Funeriu a spus că este, în țara noastră, condiția femeii în societate nu este ceea ce ar trebui să fie și este important ca statutul ei să fie ridicat. De asemenea, crede că unele judecăți ar trebui să fie păstrate pentru noi, nu exspuse public așa cum a făcut jurnalistul.

„Eu aș avea trei lucruri de spus pe marginea acestui caz, de la macro, la micro. La nivel macro – un lucru este absolut sigur în România, condiția femeii în societate nu este ceea ce ar trebui să fie, deci acesta este un lucru pe care țin să îl spun, țin să îl spun public și cred că avem cu toții datoria, prin tot ceea ce facem, de la acțiune, la faptă, la vorbă, e important să ridicăm statutul femeii în societatea românească, care din păcate nu este suficient de înalt. Al doilea lucru pe care vreau să îl spun. Există un îndemn biblic – nu judeca, pentru că vei fi judecat cu aceeași măsură cu care judeci – și atunci cred că putem să credem ceea ce dorim, e, cred, creștinește, creștinesc să ne păstrăm anumite judecăți pentru noi”, a declarat Daniel Funeriu, potrivit romaniatv.net.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Daniel Funeriu consideră că a fost o discuție sănătoasă pentru România, deoarece a scos la iveală anumite comportamente cu care el nu a fost deloc de acord și, cel mai probabil, nu va fi niciodată. Nu crede că o femeie ar trebui să fie tratată ca un obiect în lumea în care trăim și speră că tinerii din ziua de azi nu vor reproducere astfel de comportamente.

În concluzie, cred că a fost o discuție sănătoasă pentru România, pentru că a permis să scoată la suprafață anumite comportamente cu care eu, de exemplu, nu rezonez deloc. Nu rezonez cu acest mod de a trata o femeie ca pe un obiect ș.a.m.d. Obiectificarea femeii este un lucru foarte urât și consider că a fost o discuție, cum să spun, neplăcută, dar care a scos la iveală niște comportamente pe care sper că tinerii noștri nu le vor mai reproduce”, a mai zis el.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Între timp, George Buhnici a ieșit în față cu o filmare în care este îmbrăcat în negru și în care își cere scuze în fața oamenilor pentru tot ceea ce a zis, motiv pentru care internetul s-a împărțit din nou în două tabere: cei care l-au iertat pentru tot ceea ce a zis și cei care cred că scuzele sale au venit mult prea târziu și că ar trebui să își asume ceea ce a zis, pentru că de fapt asta ceea ce gândește el.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.