Jador a fost marginalizat în repetate rânduri, pentru simplu motiv că este de etnie romă și a vorbit despre acest lucru chiar și în cel mai recent podcast în care a fost invitat. Artistul crede că rasismul există, că este o problemă reală cu care semenii lui se comportă și care nu este deloc de acord, mai ales că unii suferă din această cauză.

Jador fiind de etnie romă a fost de multe ori marginalizat

Jador se află, fără niciun fel de îndoială, pe lista celor mai îndrăgiți și ascultați artiști de la noi din țară, dar acest lucru nu îl scutește de probleme. Una dintre cele mai urâte situații cu care manelistul s-a confruntat, încă de pe vremea în care era doar un copil și nu avea idee ce i se întâmplă, este legată de rasism. Cântărețul a fost de mai multe ori marginalizat din cauza culorii pielii sale, oamenii fiind retincenți să îl cunoască.

Remus Ionuț Dumitrach, cunoscut de întreaga țară drept Jador, nu a fost pus la zid doar de oamenii obișnuiți, care nu știau atât de multe lucruri despre el, ci și de anumite vedete care au vrut să stea la distanță, din simplul motiv că artistul este de etnie romă. Acesta este de părere că oamenii au prejudecăți și poate să accepte lucrul acesta, iar în timp a învățat să nu mai pună la suflet lucrurile rele pe care le aude din partea oamenilor și orice s-ar întâmpla, el nu uită să salute pe toată lumea, când ajunge într-un loc; indiferent de reacțiile oamenilor.

„Totuși, există rasism, boss! Merg pe stradă, mă întâlnesc cu vedete la televizor și simt reticența lor în a mă cunoaște. Au prejudecăți: pentru că manelist, pentru că țigan. Ceva nu-i bine. Eu mă duc și-i salut pe toți”, a declarat Jador, în podcast-ul moderat de Gojira.

La un moment dat, Jador a spus că sunt oamenii mult mai în vârstă decât el care îi spun „domnul” și se gândește ce anume a făcut el, pentru a fi numit așa și îi este foarte rușine că i se întâmplă una ca asta, având în vedere că are doar 27 de aniș

„Dacă nu era muzica, tu îți imaginezi că sunt oameni în vârstă care îmi zic domnul Jador? Mie îmi era foarte rușine. Pentru ce îmi zice mie omul ăsta domnul”, a mai zis Jador.

Citeste si:
Poliția Română, acuzată de rasism. Cum a „reparat” afișul în care...
Poliția Română, acuzată de...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iulie 2022 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.