Showbiz 16 Mai 2022 09:36 de Diana Oprișan
Marina Almăşan a transmis un mesaj de laudă pentru Zdob și Zdub , după marea finală Eurovision. Vedeta a apreciat curajul moldovenilor de a cânta în limba lor.

Marina Almăşan despre piesa moldovenilor de la Eurovision

Marina Almăşan a avut numai cuvinte de laudă la adresa trupei care a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2022. Vedeta a fost impresionată de faptul că moldovenii au ales să interpreteze o piesă în limba lor, care îmbină foarte bine spiritul național și dragostea față de țară și tradiții. Mai mult de atât, vedeta s-a bucurat foarte tare pentru faptul că ei au ocupat locul 7 în competiție, deși în mod clar ar fi meritat o poziție mult mai bună.

Mesajul piesei „Trenulețul” a fost unul clar pentru unirea românilor cu moldovenii, despre care Marina Almășan a vorbit pe pagina Femei de 10 și pe care l-a apreciat.

”De ani buni, salut la moldoveni modul iscusit și înțelept în care-și aleg piesa care să-i reprezinte. O îmbibă bine în spirit național și dragoste față de țară și tradiții, iar acestea răzbat din aproape fiecare prezență a lor în competiția muzicală europeană”, a spus vedeta, pe Femei de 10.

Faptul că moldovenii nu s-au jenat să cânte în limba lor a fost apreciat de mai multe vedete de la noi din țară, inclusiv de Irina Rimes care a urmărit cu sufletul la gură marea finală alături de iubitul ei și care i-a susținut pe concurenți așa cum a știut mai bine. Marinei Almășan, de exemplu, i s-a părut că momentul lor a fost fix ca la o nuntă la care țăranul muncitor și simplu dansează și dansează pe bune și nu se teme să experimenteze și ritmurile moderne ale unei piese care aparține prezentului și care include și folclorul moldovenesc.

Din păcate pentru cei care și-au pus speranțele în faptul că ei vor fi cei care vor câștiga Eurovisionul anul acesta, acest lucru nu s-a întâmplat.

”Moldovenii nu se jenează să cânte în limba lor, chiar dacă o mai amestecă pe alocuri cu engleza, în trend ; nu se jenează să strecoare , în ritmurile moderne ale unei piese ce aparține cert Prezentului, pe cele ale folclorului moldovenesc și nu-i încurcă deloc (ba chiar adaugă o notă de “exotism” pentru “civilizații” Occidentului), să strecoare printre muzicanți, instrumente tradiționale: o scripcă , un acordeon…

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Fix ca la o nuntă, o nuntă la care țăranul simplu și muncitor se distrează pe rupte, așa cum nu știu să o facă alte colțuri de lume. Mai mult, refuzând să se piardă printre mesaje sterile și printre refrene în limbi care nu spun nimic și nu au nicio legătură cu țara în cauză, moldovenii livrează Europei, “la pachet”, nu numai un cântec de 10, ci și un mesaj adânc, atingând fibra intimă a unui popor pe care Prutul și istoria l-au feliat pe nedrept”, a mai zis Marina Almășan.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.