Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Sebastian Dobrincu, partenerul de viață al Ioanei Ignat, a fost exmatriculat de la liceu și a dat Bacalaureatul american, după care și-a continuat studiile peste hotare unde a și reușit să devină unul dintre cei mai bogați tineri români și să se facă remarcat în toată lumea.

Dobrincu, despre învățământul din România

Momentan, acesta face parte din proiectul „Imperiul Leilor” în care este foarte implicat și unde oamenii l-au văzut așa cum este el cu adevărat. Tânărul nu doar că nu are o părere prea bună despre învățământul din România, dar fiind plecat din țară și învățând în America are și un termen de comparație relevant.

Într-o postare pe care acesta a făcut-o pe rețelele sociale a vorbit despre dura realitate a învățământului din țara noastră care îți creează falsa impresie că progresezi. După părerea tânărului în vârstă de 23 de ani, teoria nu ajută deloc în luarea deciziilor corecte, ci adevărata dezvoltare profesioanală începe când începi să pui în practică tot ceea ce ai acumulat, indiferent de rezultatul obținut.

Acesta a ținut să precizeze, de asemenea, că el a cunoscut până acum o mulțime de oameni care au reușit în viață, dar care nu au atât de multe cunoștințe, ci mai degrabă au fost muncitori.

„Dura realitate — cititul și învățatul de dragul învățatului sunt la îndemâna oricui. Îți dau o falsă impresie că progresezi. Adevărata dezvoltare personală / profesională are loc când începi și pui în practică, indiferent de rezultat. Viața e complicată. Deciziile sunt complexe. Drumul fiecăruia are propriile particularități. Teoria nu te va ajuta mereu să iei deciziile corecte. Cunosc o grămadă de oameni de succes (financiar, profesional, etc.) care sunt mediocri din multe puncte de vedere, însă sunt muncitori, siguri pe ei și determinați. Totodată, cunosc o grămadă de oameni geniali sau talentați care nici nu se apropie de reușitele lor, pentru că preferă confortul sau nu au încredere în ei înșiși. Școala și societatea promovează îndoparea cu cunoștințe. Setează falsa convingere că ăsta este drumul spre succes. Bullshit.

Citeste si:
Angajații din învățământ protestează la sediul Guvernului. Ce...
Angajații din învățământ...

Timpul este o resursă limitată. Am pierdut mii de ore învățând despre lucruri pe care le-am deprins la căteva minute după ce am trecut la practică. Există o singură rețetă a succesului: munca. Învățatul este confortabil. Punerea în practică este fix opusul — frustrant și obositor. Granița dintre genial și mediocru este timpul petrecut jucând pe teren vs. Timpul petrecut ca spectator. Privește și comentează de pe margine și vei rămâne acolo.

Depune efortul, implică-te pe teren și vei câștiga. Am repulsie la discursuri motivaționale — deci sper că sună mai mult a lecție de viață din propriile experiențe”,


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.