Cântărețul de muzică folk Victor Socaciu a murit, luni, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani, după o lună de stat în spital, a anunțat fiica sa într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare. Fosta soție a artistului, Marina Almășan, a transmis, la rândul ei, un mesaj emoționant în mediul virtual.

Cântărețul Victor Socaciu a murit la 68 de ani

Victor Socaciu era internat într-un spital din București. În urmă cu două săptămâni, acesta a participat la cea de-a 30-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk „Om bun” la Breaza.

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu”, este mesajul transmis de Ana-Maria Socaciu.

Fosta soție, Marina Almășan, a scris câteva gânduri, la rândul său, pe rețelele de socializare, în care îl deplânge pe artist: „Ne vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica. Drum lin, spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea”, a scris aceasta pe Facebook.

Biografie

Victor Socaciu s-a născut în data de 14 ianuarie 1953, în Brașov. Tatăl, fost toboșar într-o formație la o casă de cultură muncitorească, era angajat la uzinele Steagul Roșu din oraș, iar mama, fostă coristă într-un ansamblu mare, țesătoare la Partizanul Roșu.

Interpretul a absolvit Liceul de Matematică-Fizică, acolo unde a fost coleg cu reputatul cosmonaut Dumitru Prunariu. „Ne leagă și azi o mare prietenie”, scria artistul chiar pe site-ul care îi poartă numele.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Decembrie 2021 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.