Benone Sinulescu a murit la 84 de ani. Cântărețul de muzică populară a fost dus la spital în urmă cu patru luni. Starea sa de sănătate s-a agravat în ultimul an. Solistul s-a retras, la începutul pandemiei, împreună cu soția, la țară, într-o casă pe care artistul o deține în comuna Bârsa din județul Arad.

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani

Artistul a fost găsit inconștient, căzut în casă, în luna iulie. Fostul impresar al acestuia, Ionuț Pavel, spunea atunci că familia interpretului a decis ca Benone Sinulescu să fie dus la un centru paleativ, în loc să fie tratat într-un spital de specialitate. Conform impresarului, starea de sănătate a cântărețului de muzică populară a început să se deterioreze în urmă cu un an, însă, rămas izolat în pandemie și fără acces la medicul specialist, situația s-a agravat.

„Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență, ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile,” declara Ionuț Pavel pentru TVR.

Retail jobs

Biografie

Interpret de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău, Benone Sinulescu a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară de-a lungul carierei, printre care Irina Loghin. După anul 1989, interpretul a abordat și stilul etno-dance și a colaborat în acest sens cu formația RO-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa aIV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”. Ion Iliescu, pe când era la conducerea României, i-a conferit interpretului, la 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Citeste si:
Un fan i-a cerut bani lui Jador pe Instagram. Care a fost reacția...
Un fan i-a cerut bani lui...

Tot din partea lui Iliescu solistul a primit, în 7 februarie 2004, și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D - „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2021 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.