Celebrul cântăreț de muzică populară Benone Sinulescu a ajuns în stare gravă la spital. În vârstă de 84 de ani, artistul se luptă de ceva vreme cu o boală cruntă.

Boala care îl macină pe Benone Sinulescu

Benone Sinulescu a fost găsit inconștient în casă, iar familia l-a internat zilele trecute într-un centru paleativ din localitatea arădeană Vladimirescu. Dat fiind că starea lui s-a înrăutățit, a fost transferat în după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 iulie, la Spitalul Județean Arad, unde primește îngrijiri medicale de specialitate. Apropiații interpretului spun că starea sa de sănătate s-a agravat în ultimul an. Cântărețul s-a retras împreună cu soția, la începutul pandemiei, la țară, într-o casă pe care o deține în comuna Bârzava din județul Arad.

În urmă cu puțin timp, la declarații a ieșit fostul impresar al lui Benone Sinulescu, Ionuț Pavel, care a subliniat că problemele cardio-vasculare ale artistului sunt vechi și că tratamentele pe care le-a primit până acum nu au avut eficiența dorită.

„Benone Sinulescu trebuia operat urgent din cauza infundarii arterei carotide și care totodată a cerut schimbarea medicației pe care artistul o primea în acel moment. După schimbarea medicației, starea lui Nea Beni părea că se poate îmbunătăți dar nu a fost decât o mică perioadă de tranziție”, a declarat Ionuț Pavel pentru România TV.

Biografie

Benone Sinulescu s-a născut la data de 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău. A făcut parte din corul bisericii, unde cânta la Denii și la Prohod. La 12-13 ani avea deja un repertoriu vast și cunoștea și cântecele unor artiști precum Ioana Radu, Maria Tănase și Maria Lătărețu.

În timp ce urma cursurile Școlii Medii Tehnice din Buzău, acesta mergea să cânte la stația de amplificare a orașului. După absolvire, a mers la București, unde a dat examen la Școala Specială de Muzică, dar nu a reușit să intre din prima. Mai târziu, a fost luat în clasa Elisabetei Moldoveanu, profesor de canto.

Citeste si:
De ce boală suferă Nicoleta Nucă. A ținut totul ascuns până acum:...
De ce boală suferă Nicoleta...

La vârsta de 18 ani a înregistrat la radio piesele „Străină mamei, străină”, „La Lenuța sub cerdac” și „În munții Buzăului”. Au urmat concerte în țară și în străinătate, iar cele mai mari succese le-a înregistrat cu ansamblul „Ciocârlia”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iulie 2021 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.